Het Thais meteorologisch instituut waarschuwt voor warm weer en onweer in heel Thailand

BANGKOK:- Deze zondagmorgen waarschuwde het Thais  Meteorologisch instituut, het TMD, dat er in heel Thailand zomerstormen zullen plaatsvinden, gekenmerkt door onweer, harde wind en af ​​en toe hagel. Deze waarschuwing is geldig voor de komende 24 uur en omvat zowel warm weer als stortregens.

Mensen die in de getroffen gebieden wonen, wordt aangeraden voorzorgsmaatregelen te nemen tegen de gevaren van de zomerstormen. Ze wordt geadviseerd om zich niet in open ruimtes te bevinden, onder grote bomen te staan, in de buurt van zwakke constructies of reclameborden, metalen voorwerpen te dragen en mobiele telefoons te gebruiken tijdens onweer. Boeren moeten preventieve maatregelen nemen en zich bewust zijn van mogelijke risico’s voor landbouwproducten en vee.

Twee dominante weersystemen beïnvloeden momenteel het weer in Thailand: hoge luchtdrukgebied en de zuidelijke en zuidoostelijke moessonwinden. Deze omstandigheden zorgen voor een verhoogde luchtvochtigheid vanuit de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee, waardoor harde wind en hogere temperaturen in de hogere delen van het land ontstaan.

Voor het zuidelijke deel van Thailand domineren de oostelijke en zuidoostelijke winden het klimaat boven de Golf van Thailand, wat op bepaalde plaatsen af ​​en toe onweersbuien veroorzaakt. Mensen die in getroffen gebieden wonen, moeten zich bewust zijn van de mogelijke gevaren van onweer.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!