Een 70-jarige ijsverkoper brengt in Noordoost-Thailand al dansend in maatkostuum zijn ijsjes aan de man!

BURIRAM:- Een ijsverkoper die een pak draagt, is op de meeste plaatsen misschien een vreemd gezicht, maar niet in de wijk Non Din Daeng in Buri Ram. De 70-jarige khun Noo Phapim, draagt ​​een perfect zittend maatpak terwijl hij met zijn ijskar al klingelend met zijn bel,door de wijken van Buriram in de noordoostelijke provincie toert.

Om nog meer aandacht te trekken, speelt hij ook “mor lam” (traditionele Isaan-muziek) en danst hij op straat. Sommige klanten beginnen spontaan met hem mee te dansen als de ritmes onweerstaanbaar worden.

Een plaatselijke onderneemster, Khun Jay Pon, die elke dag ijs bij hem koopt, vertelde het volgende:
“Opa Noo is altijd goedgehumeurd. Hij speelt vaak ‘mor lam’-liedjes en danst mee. Veel mensen vinden het leuk. Dit is zijn routine voordat hij ijs verkoopt. Soms kan ik de muziek niet weerstaan ​​en begin ik met hem mee te dansen, zo vertelde ze.

Khun Noo zei dat hij meer dan 20 jaar geleden ontslag nam als bewaker in een winkelcentrum in de naburige provincie Nakhon Ratchasima in Buriram, omdat zijn zoon wilde dat hij bij de familie bleef. Na thuiskomst leerde hij kokosijs maken van een vriend die het verkocht.

Op de vraag waarom hij een pak draagt ​​om ijs te verkopen, zei Noo dat hij zich graag formeel kleedt en een brede collectie pakken en stropdassen heeft. Hij houdt ook van traditionele muziek.

De combinatie van die twee is zijn verkooptechniek, maar klanten zeggen dat zijn zelfgemaakte ijs ook heerlijk is. De bejaarde verkoper verkoopt elke dag als rap 12 kilo kokosijs.

Zijn normale werkuren zijn van 10.00 tot 16.00 uur, maar zijn dagelijkse voorraad raakt tijdens het hete seizoen vaak een uur of twee eerder op, zei hij.

Ik verdien er ongeveer 2.000 baht per dag mee en maakt een winst van iets meer dan 1.000 baht per dag, zo verteld khun Noo tegen onze verslaggever.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!