Aanhoudende droogte dwingt de kustplaats Hua Hin om de watertoevoer tijdens de spitsuren te verminderen

HUA HIN:- De gemeente Hua Hin heeft drastische maatregelen aangekondigd als reactie op de ernstige droogtecrisis die de regio treft.

Met ingang van vandaag (19 april) zullen bewoners een verminderde waterdruk ervaren, een maatregel die gericht is op het besparen van water dat is opgeslagen in de kritieke reservoirs van het gebied.

Het besluit komt omdat het waterpeil in de Kaeng Krachan- en Pranburi-dammen aanzienlijk is gedaald, wat lokale functionarissen ertoe heeft aangezet om periodiek de waterdruk te verlagen.

De verminderde waterdruk zal optreden tijdens piekuren, met name van 06.00 uur tot 09.00 uur en opnieuw van 18.00 uur tot 21.00 uur, of als de omstandigheden dit vereisen.

Gedurende deze tijden kunnen huishoudens een zwakke waterstroom of mogelijk helemaal geen waterstroom opmerken.

De gemeente Hua Hin dringt er bij inwoners op aan zich op deze veranderingen voor te bereiden door water te besparen en op te slaan voor gebruik tijdens de lagedrukperioden. Het doel is ervoor te zorgen dat de beschikbare watervoorziening tijdens de aanhoudende droogteperiode efficiënt wordt beheerd.

Voor bewoners die hulp of meer informatie nodig hebben over watergebruik, is de afdeling Waterleiding van de gemeente Hua Hin beschikbaar op telefoonnummers 0-3251-1667 en 0-3251-1677. Bovendien kunt u contact opnemen met de eenheid Rampenpreventie en Mitigatie, die ook noodwaterproblemen kan aanpakken, op 0-3251-1666.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!