Het TAT zal het CCSA in Thailand voorstellen om het toeristenvisum tot 45 dagen te verlengen

BANGKOK:- Toeristen kunnen binnenkort een visum krijgen waarmee ze maximaal 45 dagen in Thailand mogen verblijven.  Momenteel staat een toeristenvisum een ​​verblijf van maximaal 30 dagen toe en een visum bij aankomst een verblijf van maximaal 15 dagen.

De toeristische autoriteit van Thailand, het TAT, zal dit idee aan het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA tijdens de volgende CCSA-bijeenkomst op 19 augustus voorstellen, zo verklaarde khun Yuthasak Supasorn, zijnde de gouverneur van het TAT.

De voorgestelde verlenging zou zowel het toeristenvisum als het visum bij aankomst verlengen tot 45 dagen.  Het nieuwe beleid zou van kracht zijn vanaf de datum van goedkeuring tot 31 december 2022, aldus de TAT.

Als de CCSA het voorstel accepteert, verwacht de TAT dat de gemiddelde toerist vijf dagen extra blijft, waarbij hij 4.000 – 5.000 baht per dag uitgeeft, wat een potentiële 20.000 Baht extra in de Thaise economie pompt tijdens elke reis die naar Thailand wordt gemaakt.

Het TAT onderzocht gegevens van visumaanvragers bij Thaise ambassades over de hele wereld en ontdekte dat de meeste toeristen langer dan een maand in Thailand wilden blijven.  De gegevens kunnen de CCSA helpen overtuigen om toeristen te geven wat ze willen.

Khun Yuthasak legde uit dat de TAT ook wil dat de toeristenvisumkosten worden kwijtgescholden.  Tijdens een bijeenkomst op 18 juli j.l. zei de premier van Thailand, Prayut Cha-o-cha, dat het idee meer aandacht en input nodig heeft van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het immigratiebureau.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Biz Nieuws

2 gedachten aan “Het TAT zal het CCSA in Thailand voorstellen om het toeristenvisum tot 45 dagen te verlengen”

  1. Hebben ze dan toch geluisterd naar m’n voorstel?
    Zou nog mooier zijn als ze er 60 dagen van maken en dan daar nog eens te verlengen met 30dagen !!
    Scheelt een hoop rompslomp!

    Ik hoop dat de hoge heren dit ook lezen.

    Tot later in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!