Het TAT verwacht dat de provincie Chiang Mai in de komende maanden 1 miljoen bezoekers trekt

CHIANG MAI: Het toerisme in Chiang Mai begint weer op gang te komen nadat het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA , gisteren de reisbeperkingen heeft versoepeld om meer buitenlandse bezoekers aan te trekken.

Vanaf 1 juni kunnen zelfs niet- of gedeeltelijk gevaccineerde reizigers het land binnenkomen, maar ze moeten wel binnen 72 uur na vertrek een negatieve snelle antigeen- of RT-PCR-test ondergaan.

De directeur van het TAT, afdeling Chiang Mai,  khun Watcharayut Kuawong zei dat hotel- en toerisme-exploitanten betere zaken zien en personeel aannemen om een ​​toenemend aantal bezoekers te verwelkomen.

Hij verwachtte dat minstens 1 miljoen toeristen de provincie zouden bezoeken tijdens het groene seizoen tussen mei en september, wat een omzet van minstens THB 1 miljard zou opleveren. Meer dan 2.000 locaties hebben zich geregistreerd voor SHA-normen om hun bedrijf te runnen in de huidige Covid-19-situatie, zei Watcharayut. Het TAT heeft hen echter opgedragen zich strikt aan de Covid-19-preventiemaatregelen te houden.

Ondertussen zei, Khun  Pacha Rattanaphan, president van de Chiang Mai Tourism Business Association, dat de vereniging haar inspanningen zal intensiveren om toeristen naar de provincie te trekken. Hij zei dat Chiang Mai “beperkingen” heeft in het aantal internationale vluchten, aangezien er momenteel alleen vluchten waren vanuit Singapore en Maleisië.

De vereniging zal nu meer internationale vluchten zoeken en promoten om het toerisme te stimuleren, voegde Pacha eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand  
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!