De uitgaansgelegenheden in Bangkok lagen gisteren, op eerste avond van heropening onder het vergrootglas 

BANGKOK:- De medewerkers  van het ministerie van Volksgezondheid bezochten gisteravond verschillende uitgaansgelegenheden in het Ekamai-gebied in Bangkok voor een nauwkeurige inspectie nadat het CCSA, pubs, bars, karaoke-tenten en massagesalons toestemming had gegeven om te heropenen.

De secretaris van het ministerie, dr. Kiattiphum Wongrajit, die het onderzoeksteam leidde, zei dat hoewel de nachtvestigingen mogen openen, strikte preventieve maatregelen tegen Covid-19 in acht moeten worden genomen, terwijl het serveren van alcoholische dranken op bevel van de CCSA nu nog beperkt is tot middernacht.

“Bedrijven die opnieuw willen openen, moeten zich registreren via het Thai Stop Covid Plus-platform en een zelfevaluatieproces doorlopen”, zei hij.

“De gasten en medewerkers moeten in het bezit zijn van een vaccincertificaat van minimaal twee doses en een negatieve ATK-uitslag, passeren thermische scanners bij de ingang en inchecken via het ThaiChana-platform.  In het horecabedrijf moeten te allen tijde mondkapjes gedragen worden, behalve bij het drinken of eten’, zo maakte Kiatiphum duidelijk.

Hij zei dat etablissementen die alcohol schenken alle consumpties en verkopen om middernacht moeten stopzetten, terwijl ze door meer dan één persoon uit hetzelfde glas drinken en dat alle verkoopbevorderende activiteiten van alcoholische dranken strikt verboden zijn.

Het ministerie en de GGD zullen periodiek steekproefsgewijs controles uitvoeren op uitgaansgelegenheden om te controleren of alle regels worden nageleefd.  Bedrijven die dit niet doen, zullen de opdracht krijgen om hun fouten te herstellen en hun activiteiten zouden onmiddellijk worden opgeschort als er Covid-19-clusters ontstaan.

Deze donderdagmorgen meldde Thailand 2.560 gevallen van Covid-19 en 34 doden in de afgelopen 24 uur, terwijl 5.605 patiënten werden genezen en het ziekenhuis mochten verlaten.  Cumulatieve gevallen in het land sinds 1 januari zijn 2.234.145.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!