Het strandrenovatie-project van Pattaya in de wacht gezet na protesten van verschillende prominente lokale bewoners

PATTAYA:- Een groep prominente lokale Thaise bewoners hebben zich met gemeenschapsleiders verenigd om te protesteren tegen een groot renovatieproject in noord Pattaya. Het project is nu stopgezet nadat het afgelopen zondag 15 augustus van start was gegaan.

Gisteren werden meerdere grote bomen door bouwmachines uit de grond getrokken toen de protestgroep halverwege de ochtend arriveerde.  De demonstranten werden geleid door Khun Jidapa Tanahatthachai, een inwoner die bekend staat als ‘Sor Ong’, die ook een voormalig Pattaya Redshirt-leidster is, en Khun  Chairat Ratanaopas, de voorzitter van de Eastern Spa and Wellness Association.

De demonstranten verklaarden tegen de lokale pers dat ze geloven dat het project de oorspronkelijke natuurlijke strand omgeving van Pattaya vernietigt.

Khun Jidapa voegde toe: “Er zijn al meerdere grote, oudere bomen van het strand verwijderd.  Dit vernietigt de natuur.  Ik ben opgegroeid met deze bomen en ze zorgen voor de broodnodige schaduw voor bewoners en strandverkopers.  We begrijpen dat dit project bedoeld is om ons voor te bereiden op het verwelkomen van toeristen in de toekomst.”

 “Maar dit is het verkeerde moment om een ​​strandrenovatie uit te voeren vanwege de Covid19 pandemie. We moeten meer aandacht besteden aan het beschermen en beheersen van de verspreiding van het virus en mensen die voedsel en voorraden nodig hebben.  Duizenden bewoners hebben honger en op straat, dit is niet het moment om te renoveren.”  

Één mening die gezien de opmerkingen op social media door vele bewoners maar ook door expats gedeeld wordt. 

Majoor Jeerawat Sukhontasap, de directeur van de afdeling stadshandhaving kwam ter plaatse en sprak persoonlijk met de demonstranten om de situatie te kalmeren, aangezien de demonstranten naar verluidt hadden gedreigd de voortgang van de arbeiders met geweld te blokkeren als de bouw en verwijdering van de bomen zou doorgaan.

Majoor Jeerawat vertelde tegen de pers : “Het project is tijdelijk onderbroken om de discussies tussen de gemeenschapsleiders en de burgemeester de ruimte te geven. Alle apparatuur en machines zullen op dit moment van het strand worden verwijderd.”

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke zal zoals u van hem gewend bent verdere updates over dit project gaan geven zodra deze beschikbaar zijn.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!