De Thaise regering wil roodhemdleider Khun Nattawut aanklagen wegens het beramen van onrust bij de ‘automobs’ in Bangkok

BANGKOK:- Khun Seksakol Atthawong, een assistent-minister bij het kabinet van de premier, heeft gisteren een klacht ingediend tegen roodhemdleider Nattawut Saikuar vanwege zijn rol in de ‘automob’ van afgelopen zondag.

In de klacht ingediend bij de Crime Suppression Division, beschuldigde khun Seksakol de roodhemdleider van het overtreden van het nooddecreet, de wet ter bestrijding van besmettelijke ziekten en sectie 116, de bepaling voor opruiing.

De oproep van khun Nattawut aan mensen om de automobiliteit van zondag bij te wonen, was in strijd met de wet, zei hij.

Hij beweerde ook dat Nattawut een complot had beraamd om onrust aan te wakkeren, en merkte op dat de roodhemdleider de anti-regeringsdemonstranten aanspoorde om zich bij de demonstraties aan te sluiten, ook al zijn de recente demonstraties ontsierd door geweld.

Khun Seksakol zei dat hij het anti witwas kantoor, het Amlo, zou vragen om de financiële transacties van de Khun Nattawut sinds 2010 te onderzoeken, omdat hij vermoedde dat de protesten gesponsord zouden kunnen worden door mensen uit het buitenland (wie zou dat kunnen zijn?)

De straatdemonstraties van zondag eindigden in gewelddadige botsingen tussen anti-regeringsdemonstranten bij het kruispunt Din Daeng in Bangkok, waar de afgelopen week regelmatig confrontaties met de politie hebben plaatsgevonden.

Naar verluidt werden er stenen en gigantisch vuurwerk naar de politie gegooid die reageerde door traangas en waterkanonnen af ​​te vuren op de oprukkende demonstranten.

Er zouden afgelopen zondag vijf demonstranten zijn gearresteerd en dat 17 politieagenten gewond zijn geraakt bij de schermutselingen.  Achttien overheidsvoertuigen werden beschadigd volgens de eerste beoordelingen.

In juli werden 139 mensen gearresteerd en vervolgd in verband met de straatprotesten en de politie blijft bewijsmateriaal verzamelen ter voorbereiding op het aanklagen van nog eens 157.

Generaal-majoor Piya bood zijn excuses aan aan de inwoners van Din Daeng die getroffen waren door de frequente schermutselingen waarbij rubberen kogels en traangas werden gebruikt om de menigte uiteen te drijven.

Hij ontkende een bewering dat een aantal rubberen kogels buiten een Din Daeng-flat waren geland.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!