Anti-regeringsdemonstranten uit Pattaya sluiten zich aan bij recente protesten in Bangkok

PATTAYA:- Meer dan 100 demonstranten uit Pattaya die zichzelf ‘Thai Mai Ton’ noemden, namen het afgelopen weekend deel aan een protest tegen de Thaise regering in Bangkok, ondanks reisbeperkingen die momenteel alleen essentiële reizen vereisen vanwege de Covid19 pandemie.

De demonstranten hadden zich afgelopen zondag voor het Sukhawadee House op de Sukhumvit road met motorfietsen en auto’s verzameld.

De groep demonstranten begon hun reis door vanaf Sukhumvit Road naar Bangkok te rijden. Toen de groep echter bij een controlepost in Chonburi aankwam, wilde politie de controlepost bemande tegenhouden, hetgeen van korte duur was.

De politie van Chonburi vertelde (ten overvloede) tegen de demonstranten aan dat Chonburi één van de 29 maximale controlegebieden is vanwege het hoge aantal Covid-19.  Onder de vele beperkingen en regels is het verboden om meer dan vijf mensen samen te brengen zonder toestemming van de autoriteiten.  Overtreders kunnen tot twee jaar gevangenisstraf of een boete van maximaal 40.000 baht krijgen.

De politie van Mueang Chonburi blokkeerde kort de weg van de protestkaravaan en verklaarde dat ze het huidige nationale nooddecreet zouden  schenden door samen te komen om naar Bangkok te gaan voor een protest.  Protesten, vergaderingen, bijeenkomsten en soortgelijke evenementen zijn momenteel verboden vanwege de preventiemaatregelen van Covid-19.

De politie verklaarde ook dat het tegenhouden niets met politiek te maken had en alleen te wijten was aan de Covid19 pandemie en uit bezorgdheid voor de gezondheid van de demonstranten.

Echter daar hadden de leden van de ‘Thai Mai Ton groep’ géén boodschap aan en 

Een van de protestleiders, die weigerde zijn naam te geven, vertelde de politie van Chonburi: “We luisteren naar jullie zeggen maar we gehoorzamen jullie niet.  We gaan sowieso vanaf deze route naar Bangkok of we vinden een andere.  Of dat, of de politie zal ons allemaal moeten arresteren.”

De demonstranten vervolgden hun reis naar Bangkok uiteindelijk nadat de politie had besloten hen te laten gaan om een ​​mogelijk conflict of probleem te voorkomen, maar hen waarschuwde dat ze Covid19 virus zouden kunnen verspreiden.  

De demonstranten namen deel aan de rally in Bangkok en bleven volgens hun groep vreedzaam en namen niet deel aan conflicten met wetshandhavers na de autorally.  In plaats daarvan keerden ze volgens de groep terug naar huis, naar Pattaya.

Wat betreft de protestbijeenkomst in Bangkok, daarvan kunt u genoeg terugvinden op het blok van www.ollekebolleke.info

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!