Zou het historisch park Si Thep in de noordelijke provincie Phetchabun op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO komen?

~ZO OUD ALS DE WEG NAAR KRALINGEN~
(Erg oud)

PHETCHABUN:- De Thaise regering heeft aangekondigd dat ze de aanvraagdocumenten voor het Si Thep Historical Park als Werelderfgoed bij de Werelderfgoedlijst van de UNESCO zal gaan indienen.

Het Si Thep Historical Park ligt in de provincie Phetchabun in het zuidoostelijke deel van de noordelijke regio van Thailand en staat sinds april 2019 op de voorlopige lijst van UNESCO-werelderfgoed.  

De lijst bevat de culturele monumenten en beschermde gebieden van afzonderlijke staten waarvoor ze nominatie als UNESCO-werelderfgoed nastreven.  

De oude stad Si Thep was één van de belangrijkste locaties van de Dvaravati-cultuur (6e-11e eeuw).  

Tijdens opgravingen werden de overblijfselen van een historische nederzetting van 4,7 vierkante kilometer blootgelegd.  Deze bestonden uit twee met elkaar verbonden systemen, gescheiden door een stadsmuur en een gracht.  

Archeologen van het departement van Schone Kunsten ontdekten meer dan 100 oude boeddhistische en hindoeïstische monumenten, waaronder Khao Khlang Nai, Prang Si Thep en Prang Song Phi Nong. 

Er werden nog eens 50 ruïnes werden gevonden buiten de stad.  Deze omvatten Khao Khlang Nok, Prang Rue Si en het Khao Khlang Sa Kaeo-complex. Tijdens opgravingen in de buurt van de Khao Khlang Nok-ruïnes (foto) vonden de onderzoekers ook belangrijke artefacten tot 2000 jaar oud, zoals menselijke skeletten, aardewerk en andere alledaagse voorwerpen.  

Om de nominatie voor het Werelderfgoed vooruit te helpen, heeft een team van onderzoekers van het project “Historische site restauratie voor de stichting van duurzaam behoud” onlangs een structurele analyse van het park uitgevoerd. 3D-beelden van de ruïnes en datasets zijn gemaakt die informatie verschaffen op de staat van de historische gebouwen. 

Daarnaast is nagegaan of de constructies onderhevig zijn aan externe bedreigingen zoals aardbevingen of schadelijke trillingen door druk verkeer.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Afdeling Schone Kunsten 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!