Bangkok gaat in juni zijn ‘eerste echte’ Pride-parade organiseren 

BANGKOK:- De Pride Parade keert op 5 juni terug naar Bangkok om seksuele diversiteit te vieren en kwesties als het homohuwelijk, sociale rechtvaardigheid en genderongelijkheid aan de orde te stellen, zo maakte de organisatoren gisteren bekend.

Het is de bedoeling dat de processie om 16.00 uur bij de Maha Uma Devi-tempel, of Wat Khaek, op Pan Road begint en bij Silom Road eindigt.

“Dit wordt het eerste echte Gay Pride-evenement in de geschiedenis van Bangkok”, zo vertelde feminisme-activist Siri Nilphruek alias Tata op de  persconferentie in het Sukosol hotel.

Eerdere Pride-evenementen die in de stad werden gehouden, waren gewoon straatdemonstraties, zo stelt hij.

Het evenement van dit jaar heet “Bangkok Naruemit Pride 2022”.  “Naruemit” betekent “schepping” in Thailand. Het wordt georganiseerd door verschillende niet-gouvernementele groepen die seksuele diversiteit promoten.

De persconferentie van gisteren omvatte vertegenwoordigers van overheidsinstanties, waaronder het kabinet van de premier, politieke partijen, buitenlandse ambassades en de particuliere sector. Onder de uitgenodigde gasten was óók Chadchart Sittipunt, de verkozen gouverneur van Bangkok aanwezig. 

“Bangkok is in veel opzichten een stad van diversiteit, niet alleen seksuele diversiteit.  We kunnen gelukkig leven als we diversiteit kunnen accepteren’, aldus Khun Chadchart.Hij voegde eraan toe dat juni volgens zijn plan zou worden uitgeroepen tot ‘Pride-maand’.  Elke maand wordt gecorreleerd aan de viering van festivals in Bangkok.

Voorafgaand aan Covid19 pandemie werden Pride-parades gehouden in Bangkok, Pattaya en Phuket.  In de hoofdstad werden de evenementen georganiseerd door Silom nachtleven ondernemers.

De Pride-parades, gehouden in steden over de hele wereld, herdenken de Stonewall-rellen, die begonnen toen de politie in juni 1969 de Stonewall Inn-bar in New York City binnenviel.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!