Het Songkran feest wordt geannuleerd als het dagelijkse Covid19 infecties de  30.000 bereikt, aldus het DDC

THAILAND:- Het beroemde waterfestival Songkran in Thailand wordt mogelijk nog een jaar geannuleerd als het aantal dagelijkse Covid19 infecties de 30.000 bereikt, zo liet het Departement of Disease Control weten. Het traditionele water gevecht , ter ere van het Thaise nieuwjaar, werd in 2020 en 2021 ook al geannuleerd vanwege de zorgen over het coronavirus.

Het DDC waarschuwt dat Songkran, dat dit jaar van 13 tot 15 april gevierd zou worden, weer wordt afgelast als de Covid-19 situatie niet onder controle is.  Met de verspreiding van de zeer overdraagbare Omicron-variant in Thailand, verwachten gezondheidsfunctionarissen dat de aantallen zullen toenemen en rond eind februari tot begin maart zullen pieken.

De verwachting is dat de gevallen rond eind februari tot begin maart zullen toenemen tot de piek.  De gezondheidsdienst schat dat de infecties een piek zullen kunnen bereiken van 30.000 dagelijkse gevallen en het is onduidelijk hoe lang de gevallen op dat niveau zullen blijven, zo zei directeur van de epidemiologische afdeling, khun Chakkarat Pittayawong-anont, in een interview met Thaise media.

Chakkarat drong er bij de bevolking op aan, vooral degenen in een risicogroep, om een ​​boosterdosis te krijgen en groepsbijeenkomsten in het gezin, op school en op het werk te vermijden.  Hij vertelde de bewoners ook dat ze niet in paniek moesten raken, aangezien de meeste gevallen milde tot geen symptomen hebben.

Hij voegde eraan toe dat Azië, inclusief Thailand, nu in een opwaartse trend zit, terwijl Europese landen en andere delen van de wereld in een neerwaartse trend zitten.  Het aantal gevallen in Thailand neemt toe omdat bedrijven weer open gaan.  Terwijl bars en nachtclubs nog steeds officieel gesloten zijn, zegt hij dat die in Thailand bijna weer een normaal geopend zijn.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!