Het snelweg departement van Thailand haast zich om de problemen bij het nieuwe barrièrevrij M-Flow-systeem op te lossen 

BANGKOK:- Het snelweg departement in Thailand heeft de opdracht gekregen om onmiddellijk stappen te ondernemen om te voorkomen dat het nieuwe tolsysteem het verkeer bijna tot stilstand brengt bij tolpoorten.

De verwachting was dat het nieuw gelanceerde M-Flow-systeem het verkeer bij de vier toegangspoorten van snelweg 9 sneller zou laten doorstromen nadat het op 15 februari was gelanceerd.  Hey M-Pass en Easy-Pass-systeem zijn toen  bij de gateways Thanyaburi 1 en 2 en Thap Chang 1 en 2 in werking gesteld.

De Minister van Transport, khun Saksayam Chidchob vertelde gisteren dat hij de dienst wegverkeer  de opdracht heeft gegeven om het probleem snel aan te pakken en een bewustmakingscampagne te lanceren voor automobilisten om zich te registreren voor het nieuwe M-Flow-systeem.

Khun Sarawut Songsiwilai, zijnde de directeur-generaal van het snelweg departement, zei dat hij de grieven van automobilisten begreep en heeft daarom zijn ambtenaren de opdracht gegeven om samen te werken met de verkeerspolitie en reddingsvrijwilligers om de verkeerscongestie bij de vier toegangspoorten te verminderen.

Hij verontschuldigde zich voor de verwarring en congestie en zei dat de afdeling de volgende maatregelen nam:

• Aanpassing van het aantal tolpoorten voor de inning van de tolgelden inzake de M-Pass en Easy Pass bij de vier snelweggateways op basis van de vraag.

• Duidelijkere wegbewijzering te plaatsen zodat automobilisten makkelijkere kunnen  worden gedirigeerd om de juiste poorten in te rijden.  Zo kunnen degenen die zich hebben aangemeld voor het M-Flow-systeem de meest rechtse barrièrevrije rijstrook gebruiken, M-Pass- en Easy Pass-gebruikers de middelste rijstroken, terwijl contant betalende automobilisten de meest linkse kunnen gebruiken.


• Om te voorkomen dat automobilisten voor de tolpoorten van rijstrook wisselen, worden minimaal een kilometer verderop verkeersbarrières en verkeerskegels geplaatst.


• Er zullen meer ambtenaren worden ingezet om tol te innen bij de kassa’s om het verkeer te versnellen.


• Er zullen campagnes worden gelanceerd om automobilisten aan te moedigen zich te registreren voor het M-Flow-systeem met flyers die worden uitgedeeld bij tolpoorten en de 7-Eleven-supermarkten.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!