Thailand heeft drie puntenplan opgesteld om hun burgers uit Oekraïne te evacueren

BANGKOK:- Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een noodplan opgesteld om Thaise staatsburgers uit Oekraïne te evacueren als diplomatieke inspanningen voor een vreedzame oplossing van de aanhoudende crisis met Rusland mislukken.

Volgens de woordvoerder van het ministerie, Khun Thani Saengrat bevinden zich momenteel ongeveer 250 Thaise burgers in Oekraïne.

Thailand heeft een driepuntenplan opgesteld voor het geval het nodig is om zijn onderdanen te evacueren.

De drie punten zijn als volgt:
1. Directe chartervlucht vanuit Oekraïne.  De Thaise ambassade in de Poolse hoofdstad Warschau zal een Line-app gebruiken om te coördineren met Thaise particulieren en bedrijven in Oekraïne.

2. Vervoer Thais in Oekraïne naar Lviv in de buurt van de Poolse grens voordat u ze naar Warschau brengt om een ​​gecharterd vliegtuig terug naar Thailand te nemen.

3. Charter een vliegtuig van Thai Airways of Air Force om Thaise staatsburgers op te halen in Warschau na hun evacuatie uit Oekraïne.

Khun Thani erkende dat de situatie in Oekraïne gespannen was, en voegde eraan toe dat Thailand hoopt dat alle bij de crisis betrokken partijen de diplomatieke dialoog zullen gebruiken om deze alarmerende kwestie vreedzaam op te lossen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!