Het snelweg departement in Thailand waarschuwt voor forse boetes voor te late betaling van M-Flow tolheffing

BANGKOK:- Het snelweg departement in Thailand kondigde gisteren aan dat de betalingstermijn voor bekeuringen van het gebruik van de M-Flow-gateway deze maand zou eindigen en dat het departement vanaf 1 april de bekeuringen met de factor van tien zouden worden vermenigvuldigd als deze niet voor genoemde datum betaald zijn.

Khun Sarawut Songwilai, de directeur van het snelweg departement, zei afgelopen maandag dat niet-geregistreerde automobilisten die niet hebben betaald voor het gebruik van de M-Flow-gateway, binnen zeven dagen de tol moeten betalen, anders riskeren ze een torenhoge boete.

Het M-Flow-systeem, dat AI-technologie en camera’s gebruikt om aankomende voertuigen te herkennen, stuurt de rekeningen naar het huis van niet-geregistreerde automobilisten en zij zouden de vergoeding binnen zeven dagen moeten betalen.

Automobilisten die zich hebben aangemeld om de M-Flow gateways te gebruiken, kunnen een app gebruiken om de vergoeding per creditcard of andere betaaldiensten te betalen.

De toegangspoorten zonder barrières zijn in gebruik geweest bij de meest rechtse ingang van de toegangspoorten Thanyaburi en Thapchang van de snelweg N9, ook wel bekend als de oostelijke ringweg.

Omdat de M-Flow-poorten geen slagbomen hebben, reden veel automobilisten er doorheen en kregen ze later een rekening, maar velen betaalden niet op tijd, wat leidde tot hoge boetes en klachten van het publiek.

Naar aanleiding van deze klachten vroeg de regering de afdeling om de boetes op te schorten totdat de publieke verwarring was weggenomen.

Sarawut zei dat het departement de automobilisten de eerder geïnde boetes al had terugbetaald.  Hij zei dat ongeveer 95 procent van de M-Flow-gebruikers eerder de boetes moesten betalen.  En nieuwe boetes werden opgeschort tot 31 maart.

 “1 april zal de dag zijn om de boetes te innen van M-Flow-gebruikers die zich niet hebben geregistreerd en die de vergoeding niet binnen zeven dagen hebben betaald”, aldus Sarawut.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!