Het Rode Kruis in Thailand pleit voor dringende bloeddonaties wegens urgente tekorten

THAILAND:- Het Rode Kruis in Thailand smeekt het publiek om bloed te doneren, aangezien de Thaise ziekenhuizen momenteel een ernstig tekort hebben aan bloedreserves voor patiënten.  Door het tekort zijn inmiddels meerdere operaties uitgesteld.  

De directeur van het National Blood Centre van het Thaise Rode Kruis, Dr. Dutjai Chaivanichsiri, vertelde gisteren dat de Covid19 pandemie in het land heeft geleid tot een aanzienlijke daling van de bloeddonaties.  De dokter voegt eraan toe dat er al geruime tijd een bloedtekort is, maar de situatie is de laatste tijd nog kritieker geworden.

De ziekenhuizen van het land hebben gewoonlijk 200.000 eenheden bloed per dag nodig.  Vorige maand werden ongeveer 150.000 eenheden geschonken.  Dr. Dutjaj zegt dat er meer dan 340 ziekenhuizen in Thailand zijn en dat elk ziekenhuis 8.000 eenheden bloed per dag nodig heeft, maar de landelijke bloedbank kan slechts 2.300 eenheden leveren of minder dan 30% van wat ze nodig hebben.  Dit gebrek aan bloeddonaties vormt een duidelijke bedreiging voor patiënten die bloedtransfusies nodig hebben.

Dr. Dutjaj zegt dat mensen met bloedziekten elke 3 tot 4 weken 1 tot 2 eenheden bloed nodig hebben, en dat mensen die een spoedoperatie nodig hebben, kankerpatiënten en andere patiënten die een operatie nodig hebben, afhankelijk zijn van gedoneerd bloed.  De arts geeft toe dat de Covid-situatie mensen terughoudend heeft gemaakt om te reizen om bloed te doneren, wat heeft geleid tot het bloedtekort.  Ze herinnert het publiek eraan dat bloed doneren een levensreddende beslissing is.  Ze drong er toen bij alle gezonde mensen op aan om bloed te doneren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!