Twee dronken jongemannen in pattaya gearresteerd wegens verschillende delicten waaronder het molesteren van een politieagent

PATTAYA:- Twee naar verluidt dronken jonge mannen die, volgens de politie van Pattaya, het huidige Covid-19-nooddecreet overtraden door zonder de avondklok in acht te nemen, hebben naar verluidt de politie aangevallen terwijl ze werden gearresteerd.

Gisteren rond middernacht arresteerde de patrouillepolitie van Pattaya twee mannen genaamd, 25-jarige Khun Suriya Mahamart en de 22-jarige Khun Chaisiri Rittidon die naar verluidt dronken waren.

De twee mannen werden door de politie van Banglamung beschreven als “extreem agressief” en gebruikten naar verluidt meerdere verbale beledigingen en weigerden identificatie of het juiste papierwerk te tonen toen ze aanvankelijk werden aangehouden.  Ze weigerden ook om zich te onderwerpen aan de standaard alcohol blaastest.

De politie was bij het Numchai-kruispunt op patrouille, toen ze twee mannen op hun motorfiets over de weg zagen zwalken. De politie besloot de verdachten aan te houden voor een routineonderzoek en om te bepalen of ze toestemming hadden om buiten te zijn tijdens de avondklok.  

In kustplaats Pattaya geldt momenteel het provinciaal verbod om vanaf 21:00 uur tot 04:00 uur s’morgens in huis te blijven.

De twee verdachten werden aangehouden op verdenking van rijden onder invloed, openbare dronkenschap en het overtreden van de avondklok, tijdens deze aanhouding probeerden de mannen zich te verzetten, en vielen daarbij een politieagent aan, die aan de schouder geblesseerd raakte.

De agent riep inmiddels om versterking, die snel reageerde en erin slaagde de twee verdachten te arresteren.  De twee mannen werden uiteindelijk naar het politiebureau van Pattaya gebracht.

De politie verklaarde dat de twee jonge mannen nu, naast aanklacht wegens het overtreden van de avondklok, het overtreden van het nooddecreet, het overtreden van de provinciale ziektebestrijdingsbevelen van Chonburi, rijden onder invloed en openbare dronkenschap nu ook worden geconfronteerd met mishandeling met de bedoeling om lichamelijk letsel toe te brengen aan een politieagent.

 Ze bleven in politiehechtenis vanaf het moment dat de pers ter perse ging, terwijl de gewonde agent voor medische hulp naar een plaatselijk ziekenhuis werd gebracht.  Het was niet direct bekend of de twee mannen een advocaat hadden en ze gaven geen openbare verklaring af over hun vermeende gedrag.  Ze kunnen jaren gevangenisstraf en hoge boetes krijgen vanwege dit voorval.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sophon Kabel-TV
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Sophon Kabel-TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!