Het renovatieproject van Thepprasit Road in Pattaya is uitgesteld tot juli

PATTAYA:- Na maanden van gemopper, gebroken beloften en vertragingen is de herbestrating van Thepprasit Road nog steeds niet voltooid. De burgemeester van Pattaya, Khun Poramet Ngampichet, heeft deze week renovatieproject  geïnspecteerd en sprak met de hoofdaannemer, die hem verzekerde dat de herbouw van de trottoirs van Thepprasit road nog zeker zeven weken zou duren.

De wegwerkzaamheden in Thepprasit begonnen in november 2021 in een project van 124 miljoen baht dat oorspronkelijk in mei van dit jaar voltooid zou zijn.

Dat gaat natuurlijk niet gebeuren en nu belooft de aannemer de klus in juli af te ronden.
Maar als het project eenmaal voltooid is, zijn er nieuwe rioolbuizen aan beide zijden van Thepprasit Road over een afstand van zes kilometer, eindigend bij Sukhumvit Road zijn geïnstalleerd.

In november werd op de helft van Thepprasit leidingwerk uitgevoerd en werd de rijbaan weer opengesteld voor verkeer, maar gebruikers klaagden dat de rijbaan ongelijk was, met rioolroosters die zeven centimeter hoger waren dan de rest van de weg.  Sociale media explodeerden met valse beweringen dat de weg klaar was, maar in slechte staat was achtergelaten door het stadhuis.  In feite was het niet de bedoeling dat de laatste laag asfalt zou worden gestort voordat beide kanten van de weg klaar waren.

De gouverneur van Chonburi bemoeide zich ermee en vertelde het stadhuis dat het onaanvaardbaar was om de weg maandenlang in zo’n toestand te laten.  In november beloofde plaatsvervangend burgemeester Manote Nongyai dat Pattaya de ruige helft van de weg onmiddellijk zou herstellen.

Maar toen?
Toen kwamen de vertragingen en gebroken beloften, en zes weken later begon het werk eindelijk.  Een andere gelofte om het werk gedaan te hebben voor de nieuwjaarsvakantie bleef ook onvervuld.

Nu zal het werk aan de andere helft van Thepprasit worden voortgezet, waarbij de aannemer zegt dat de rijbaan moet worden heropend, maar niet voltooid door Songkran, behalve aan de uiteinden van de wegen, waar nieuwe kruispunten moeten worden aangelegd.

Grote delen van Thepprasit Road worden nog steeds uitgegraven om drainagebuizen en elektriciteitskabels te begraven terwijl werk aan de heraanleg van de trottoirs moet deze week zou beginnen.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Eén gedachte over “Het renovatieproject van Thepprasit Road in Pattaya is uitgesteld tot juli”

  1. Ach ga s een keer wandelen het is overal hetzelfde. Pattaya Klang is ook al meer dan een jaar zeer slecht begaanbaar zeker 1e stuk vanaf de boulevard richting 2nd/3th road,2nd road dan weer gehele stuk vanaf Pattaya Klang richting Nakluaen zo kan ik nog wel ff doorgaan….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!