Het kabinet van Thailand keurt het budget voor camera’s politie goed

BANGKOK:- De woordvoerder van de Thaise regering, Khun Anucha Burapachaisri verklaarde dat de Koninklijke Thaise politie verantwoordelijk zal zijn voor de aanschaf van 48.500 camera’s, die zullen worden gebruikt bij misdaadbestrijding, wegverkeer en onderzoekswerkzaamheden.

Het kabinet heeft daarvoor een budget van ongeveer 445 miljoen baht goedgekeurd voor de aanschaf van lichaamscamera’s voor politieagenten.

Het budget dekt ook camera’s die worden gebruikt in verhoorkamers, politiebureaus, immigratiepolitiebureaus en politievoertuigen.

Volgens de wet ter voorkoming en bestrijding van folterpraktijken en mysterieuze verdwijningen uit 2022, die op woensdag (22 februari) in werking is getreden, moeten agenten te allen tijde beelden en geluiden van de verdachte opnemen.  Het is daarom noodzakelijk om hiervoor camera’s te voorzien.

De woordvoerder herhaalde dat het budget politieagenten in staat zal stellen hun taken snel naar hun volle capaciteit uit te voeren.  Hij citeerde ook premier generaal Prayut Chan-o-cha die verklaarde dat de aanbesteding op een transparante manier moet worden uitgevoerd, met behulp van traceerbare procedures.

Khun Anucha zei dat relevante functionarissen – waaronder die van het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Defensie – de wet en de bijbehorende protocollen strikt moeten volgen om maximale voordelen voor het publiek te garanderen.  

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!