Hoofdcommissaris van politie Sri Racha op inactief gezet wegens connectie met een illegale gok-website

PATTAYA:- De hoofdcommissaris van het politiebureau van Bowin in Sri Racha is op inactief gezet in afwachting van een onderzoek naar vermeende financiële banden met gokwebsite Saipay69.  Politiekolonel Phandao Damkham, die slechts drie weken geleden vanuit Ang Thong naar Bowin werd overgeplaatst, is nu gestationeerd op het hoofdbureau van politie in Chonburi terwijl een commissie de beschuldigingen onderzoekt.  

Het bevel, vrijdag ondertekend door politiemajoor Kamphon Leelaprapaporn, hoofd van de provinciale politie van Chonburi, werd onmiddellijk van kracht.

Het bevel kwam tot stand nadat rechercheurs van het Phetkasem-station in Bangkok Siwaphong Photchanawiset en twee handlangers hadden gearresteerd bij een inval in een huis in het Bang Kae-district op beschuldiging van gokken en het witwassen van geld.  Een deel van de inkomsten van Saipay69 was overgemaakt naar de rekening van de hoofdcommissaris, zo blijkt uit de brief waarin zijn overboeking werd aangekondigd.  

Dat was voor de landelijke politiecommandant Damrongsak Kittiprapas, aanleiding om de provinciale politie van Regio 2 te bevelen een onderzoek naar de beschuldigingen te starten.

Het bevel kwam naar aanleiding van een klacht van advocaat Atchariya Reuangrattanapong, die ook beweerde dat er steekpenningen waren betaald aan de afdeling speciaal onderzoek, het DSI en het anti-witwas kantoor, het AMLO, zo beweerde de advocaat.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!