Het Rak Bua lotusfestival ter ere van Boeddha zal in Centraal-Thailand groots gevierd gaan worden 

SAMUT PRAKAN: Van dinsdag 4 oktober tot dinsdag 11 oktober 2022 zullen gelovigen uit het hele land opnieuw naar de zuidelijke naburige provincie Samut Prakan trekken voor het “Rab Bua” lotusfestival. 

Als onderdeel van deze boeddhistische ceremonie voor Wat Bang Phli Yai Nai op de Samrong-oever in het Bang Phli-district (kaart), wordt een replica van het zeer gerespecteerde Luang Pho To Buddha-beeld op een rijkversierde vloot door de Khlong gevaren.

Naar verwachting zullen duizenden toeschouwers zich op de kanaaloever verzamelen om lotusbloemen naar de boot met het Boeddhabeeld als teken van hun aanbidding te gooien. Dit spirituele hoogtepunt van het festival vindt dit jaar plaats op zondag 9 oktober 2022 om 17.00 uur

In de avonduren is er speciaal entertainment met schoonheidswedstrijden, concerten met bekende Thaise artiesten, een grote marktmijl met heerlijk straatvoedsel en het zgn. “Muay Talay” genaamd waterboxen

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TAT 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: TAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!