Het populaire Thaise fruit moet voor export naar China willekeurig gecontroleerd gaan worden.

~ÉÉN ROTTE APPEL IN DE MAND, MAAKT AL HET FRUIT TEN SCHAND~
(Het wangedrag van één persoon kan de (goede) reputatie van anderen schaden)

CHINA:- De Chinese douane heeft het Thaise ministerie van Landbouw gevraagd om willekeurige controles uit te voeren op fruitboomgaarden en verpakkingsfabrieken op besmetting door insecticiden en aanwezigheid van het Covid19 virus.

“De Chinese autoriteiten hebben aan de Thaise autoriteiten gevraagd om plantages en fabrieken die durian, longan, mangosteen en kokosnoot die exporteren, willekeurig te inspecteren.

Volgende maand moeten minstens drie fabrieken en drie boomgaarden van elke fruitsoort worden gecontroleerd”, zo de directeur-generaal van de afdeling, Khun Pichet Wiriyapaha, bekend.

“Aan de Thaise fruitindustrie is verteld dat ze zich moeten voorbereiden op inspectie en zich moeten houden aan de door China vereiste voedselveiligheidsnormen, evenals de richtlijnen van de VN-voedsel- en landbouworganisatie en de Wereldgezondheidsorganisatie over voedselveiligheid tijdens de uitbraak van Covid19.”

Khun Phichet voegde eraan toe dat de Chinese douaneafdeling al het geïmporteerde voedsel bij alle controlepunten zal controleren op Covid19 besmetting en de exporteur een week zal schorsen als er bij de eerste twee controles sporen van het virus op de producten worden gevonden.

“Als het virus voor de derde keer wordt gevonden, wordt de exporteur voor vier weken geschorst”, voegde hij eraan toe.

De vier onderzochte vruchten domineren de voedselexport van Thailand naar China.  Van 1 januari tot 15 juni heeft Thailand 253.017 ton durian ter waarde van 31 miljard baht, 89.366 ton longan ter waarde van 3,9 miljard baht, 20.486 ton mangosteen ter waarde van 1,6 miljard baht en 61.070 ton kokosnoot ter waarde van 1,1 miljard baht naar China geëxporteerd.  De totale exportwaarde van deze vier vruchten is ruim 37 miljard baht.

“De afdeling is ervan overtuigd dat plantages en fabrieken die bij de afdeling zijn geregistreerd zonder problemen door de willekeurige inspectie van China zullen komen”, aldus Pichet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!