Geen 10 miljoen Moderna-vaccins voor Thailand maar slechts de helft!

~GEEN KWAAL IS ZO ERG OF ER IS WEL EEN KRUID TEGEN GEWASSEN ~
(Wanhoop niet, er is altijd een oplossing)

BANGKOK:- De Farmaceutische Overheidsorganisatie heeft verklaard dat er slechts 5 miljoen Moderna Covid19 vaccins beschikbaar zouden zijn in privéziekenhuizen, de helft zoveel als de verwachte 10 miljoen.  De regering van Thailand geeft gratis vaccinaties met de Sinovac- en AstraZeneca-vaccins, terwijl ze Johnson & Johnson-, Modena- en Pfizer-vaccins voor privégebruik hadden goedgekeurd.

Ze haastten zich nu om het Sinopharm-vaccin, het tweede vaccinmerk van China, goed te keuren nadat prinses Chulabhorn privéregelingen had getroffen om het vaccin voor haar Chulabhorn Royal Academy te importeren.  Maar wettelijk gezien kunnen particuliere entiteiten geen vaccins naar Thailand importeren.  Het GPO is de intermediaire instantie die belast is met de coördinatie tussen particuliere ziekenhuizen of entiteiten in Thailand en de internationale vaccinbedrijven om vaccins het land binnen te brengen.

De associatie van privé ziekenhuizen verenigde particuliere medische voorzieningen om alternatieve vaccins zoals Moderna in bulk te bestellen voor particuliere verkoop.  Ze hadden een totale bestelling van 10 miljoen vaccins verwacht met 2 zendingen van 5 miljoen doses, maar deze nieuwe onthulling klinkt alsof er in totaal maar 5 miljoen vaccins beschikbaar zullen zijn.

Het Moderna vaccin was gepland om in oktober gebruikt te worden en de reserveringen en registratie voor de vaccins zijn al begonnen.  Echter de planning en registratieberekeningen waren allemaal gebaseerd op het ontvangen van 10 miljoen vaccins.  De directeur van het GPO zei dat de ontvangende ziekenhuizen binnen deze maand hun uitrolschema’s en cijfers voor een lancering in het vierde kwartaal opnieuw moeten evalueren.

De directeur legde uit dat in augustus een leveringsovereenkomst zou worden bevestigd met Zuellig Pharma, één van de grootste zorgaanbieders en distributeurs in Azië, evenals een team van advocaten.  Hij herhaalde dat de GPO tussenpersonen waren die de transactie faciliteerden, maar niet verantwoordelijk waren voor de importdetails.

Het nieuws over de halvering van verwachte Moderna-vaccins kreeg aandacht nadat Sorayuth Suthassanachinda, een van de meest populaire tv-sterren in Thailand, op Facebook klaagde over het gebrek aan vaccins die beschikbaar zouden zijn voor aankoop in particuliere ziekenhuizen.  vaccins kwamen eraan, niet slechts 5 miljoen,

De onderhandelingen zijn aan de gang en de prijsstelling voor de dubbele dosis van de Moderna-vaccins die moesten worden ingeënt, moet nog steeds worden bevestigd. De associatie van Thaise had een prijsopgave van ongeveer 3.000 baht voor 2 doses doe uitgaan, maar de meest recente schatting is in totaal 3.800 baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai Visa
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai Visa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!