Het Pfizer vaccin bied weinig bescherming tegen Omicron, aldus een Thais geneesheer

BANGKOK:- Uit onderzoek is gebleken dat twee injecties van het Pfizer-BioNTech Covid-19-vaccin slechts 50 procent bescherming bieden tegen de Omicron-variant in vergelijking met de Delta-variant, dit plaatste dr. Chalermchai Boonyaleepun, vice-voorzitter van de Public Health Commission, afgelopen weekend op zijn Facebook.

“Omicron is de sterkst gemuteerde variant van het Covid-19-virus, met in totaal meer dan 60 mutaties en tot 32 mutaties in één enkele piek.  De nieuwe variant slaat op drie fronten, overdraagbaarheid, ernst van de symptomen en resistentie tegen vaccins, wat de grootste zorg is over de hele wereld”, zo staat in het bericht geschreven.

Dr. Chalermchai citeerde ook een recent onderzoek uitgevoerd door de South Africa Medical Research Council en de verzekeringsmaatschappij Discovery Health.  De studie werd uitgevoerd bij 78.000 mensen in Zuid-Afrika en vond dat Omicron resistent is tegen twee doses van het Pfizer-vaccin.

Uit de studie bleek dat twee injecties van het mRNA-vaccin slechts 33 procent bescherming bieden, terwijl ze 80 procent effectief zijn tegen de Delta-variant.  Ook bedraagt ​​het percentage ziekenhuisopnames 70 procent voor Omicron en 93 procent voor Delta.

De studie leverde geen informatie op over het Moderna-vaccin, dat ook met mRNA-technologie is ontwikkeld.

Dr. Chalermchai voegde toe dat het geïnactiveerde vaccin van Sinovac ook minder effectief blijkt te zijn tegen de nieuwe variant.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

2 gedachten aan “Het Pfizer vaccin bied weinig bescherming tegen Omicron, aldus een Thais geneesheer”

  1. Ja dan vraag ik me af wat is dan wel effectief tegen dit variant ( Omicron ).
    Heb 2 Pfizer in mijn goddelijke lijf en nu maar afwachten!!!!

    1. Hoeft niet te vrezen. Mijn zoon in Zuid-Afrika heeft het gehad. Niet gevaccineerd. Na 3 dagen als een flinke griep omschreef hij het en daarna volle bak weer aan het werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!