De droom van elektrische auto’s in Thailand is binnenkort werkelijkheid

BANGKOK:- In een poging om meer elektrische voertuigen (EV) op de wegen van Thailand te krijgen, bereidt de National EV Policy Committee zich voor om morgen, dinsdag 21 december, een ontwerp aan het kabinet voor te stellen.

Het streven is om de maatregelen in het eerste kwartaal van 2022 te hebben geïmplementeerd.

Volgens het voorstel zullen er financiële prikkels aan kopers van EV’s worden aangeboden, die ongeveer vier tot vijf jaar van kracht zijn en het streven is om binnen die periode ongeveer 300.000 EV’s op de weg te hebben.

De commissie stelt een verlaging voor van accijnzen, douanerechten en overheidssubsidies tot 40 miljard baht.

Onder de ontwerpmaatregel zullen twee regelingen worden aangeboden, een voor voertuigen die goedkoper zijn dan 2 miljoen baht en een voor voertuigen die meer dan 2 miljoen baht kosten.

EV’s die minder dan 2 miljoen kosten, genieten van een verlaging van 40 procent van de douanerechten, evenals een verlaging van de accijnzen en andere subsidies van 2 procent.  De voordelen worden gemaximeerd op 150.000 baht per voertuig.

Voertuigen met 30 kWh (kilowatt per uur), die in de prijscategorie 400.000 tot 500.000 vallen, krijgen een subsidie ​​van zo’n 70.000.

Voertuigen met grotere accu’s, die in de prijsklasse van 900.000 baht zullen vallen, krijgen een subsidie ​​van 150.000 baht.

Kopers van EV’s die meer dan 2 miljoen baht kosten, krijgen geen directe voordelen, maar het tarief wordt met 40 procent verlaagd en de accijns met 2 procent.  De verlaging van invoerrechten en accijnzen zal de kosten van elektrische voertuigen met 700.000 tot 800.000 baht verlagen, aldus de commissie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!