Het overstromingsgevaar stroomafwaarts van de Chao Phraya-dam zal toenemen, zo waarschuwen de autoriteiten van Thailand

BANGKOK:- De Thaise autoriteiten waarschuwen voor mogelijke overstromingen en overstromingen stroomafwaarts van de Chao Phraya-dam in de aanloop naar een moessondal en de tropische depressie Dianmu.  De stroomsnelheid die door de dam mag gaan, zal toenemen in afwachting van een golf van water uit het noorden en noordoosten van Thailand.

Het Koninklijk irrigatie departement van Thailand heeft de provincies onder de dam gewaarschuwd om zich voor te bereiden op de gevolgen van de verhoogde waterafvoer door de dam.  Ze waarschuwden specifiek gebieden met laaggelegen vlaktes en gemeenschappen langs rivieroevers, vooral elke regio die niet over goede overstromingsdijken beschikt om de toestroom van water op te vangen.

Hoewel de tropische depressie Dianmu is gedegradeerd tot een actief lagedrukgebied terwijl deze momenteel boven de provincie Khon Kaen begeeft, wordt nog steeds zware regenval verwacht.  Irrigatiefunctionarissen waarschuwden mensen die in de door hen genoemde gebieden wonen om de komende dagen het weerbericht goed in de gaten te houden en te overwegen hun eigendommen naar hoger gelegen plaatsen te verplaatsen.

En het is niet alleen de provincie Chai Nat waar de Chao Phraya-dam zich bevindt die gevaar loopt door barre weersomstandigheden.  In totaal verwachten of ervaren 39 provincies zware regenval mogelijk gepaard met zware wind waardoor de mogelijkheid van overstromingen bestaat

Dit inwoners van Bangkok, evenals provincies in het noorden, noordoosten, oosten en midden van Thailand, gewaarschuwd om rekening te houden met dit onstuimige weer.

De Thaise Meteorologische Afdeling voorspelde regen in die regio’s met geïsoleerde zware tot zeer zware stortbuien terwijl een moessondal de oostelijke, centrale en noordelijke regio’s van Thailand doorkruist.  Een moesson in het zuidwesten zal naar verwachting stormen veroorzaken over de Andamanse Zee, de Golf van Thailand en een groot deel van het zuiden van Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: National News Bureau of Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!