Het NSO in Thailand waarschuwt agro-, bosbouw- en visserijarbeiders op lange termijn kans op werkloosheid

THAILAND:- Volgens een onderzoek van het Nationaal Bureau voor de Statistiek (NSO) naar de werkgelegenheid in de vierde  kwartaal 2021 lopen Werknemers in de landbouw-, bosbouw- en visserijsector het risico in de nabije toekomst werkloos te worden als gevolg van een daling van de arbeidsduur van 0-24 uur per week.

Het zei dat het aantal werknemers dat het risico liep werkloos te worden in het vierde kwartaal van vorig jaar is gestegen tot 2,61 miljoen, meer dan 2,56 miljoen mensen in dezelfde periode van 2020.

Het kantoor zei verder dat de werkgelegenheidssituatie in het vierde kwartaal van 2021 verbeterde, dankzij het besluit van de regering om de preventiemaatregelen tegen het Covid19 virus te versoepelen, waardoor meer arbeiders hun baan terug konden krijgen in met name de diensten-, handels- en productiesectoren.

“De werkgelegenheidsgraad in het vierde kwartaal van vorig jaar was 66,3 procent”, aldus de NSO.  “De meeste arbeiders werkten respectievelijk in de sectoren dienstverlening, handel, landbouw en productie.”

De directeur-generaal van het NSO, khun  Piyanuch Wuttisorn zei echter dat hoewel de werkgelegenheidsgraad waarschijnlijk zal verbeteren, het noodzakelijk is om de langdurige werkloosheid van meer dan een jaar in de gaten te houden, wat een indicatie zal zijn van de ernst van de werkloosheid.

“In het vierde kwartaal van 2021 was de langdurige werkloosheid 0,4 procent, hoger dan 0,2 in het derde kwartaal”, legt ze uit.  “Langdurige werkloosheid kwam vooral voor bij mensen van respectievelijk 15-24 en 25-34 jaar.”

Khun Piyanuch verklaarde óók dat het aantal langdurig werklozen in het vierde kwartaal vorig jaar 118.000 bedroeg, meer dan 35.000 in dezelfde periode vorig jaar.

“De meeste langdurig werklozen waren tussen de 15 en 30 jaar oud”, voegde ze eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!