De Thaise ‘ghostbuster’-monnik en één illegale Cambodjaanse monnik in Pattaya gearresteerd

PATTAYA:- De politie maakte bekend dat ze een illegale Cambodjaanse monnik die in de Thaise jungle woonde had  gearresteerd en voor deportatie naar de immigratiedienst van Chonburi gestuurd, tegelijkertijd werd een Thaise ‘ghostbuster’-collega uit Pattaya verbannen wegens het uitspreken van spreuken.

De politie van de deelgemeente Nongprue heeft de 59-jarige khun Suparb Thammakamo, en niet-geïdentificeerde Cambodjaan in de bossen langs de parallelle spoorlijn aan de Sattahip-grens aangehouden na klachten van de lokale bevolking over monniken dit in vuile gewaden in de jungle rondhingen.

De politie bracht de twee geestelijken naar Sarawith Thitapanyo, abt van de Huay Yai-tempel en de deken van monniken van het Nongprue-subdistrict, die hun wijdingspapieren controleerden.  Beiden bleken legitieme monniken te zijn.

De Cambodjaan kon echter geen wettelijk visum of papierwerk overleggen waardoor hij in Thailand mocht verblijven. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het immigratiebureau van Chonburi voor uitzetting.

Khun Suparb vertelde tegen de decaan dat hij al tien jaar rond door Thailand doolt, maar nog steeds staat geregistreerd bij de Weerarachbamrung-tempel in de provincie Loei.

Hij was tijdens het nieuwe maanjaar naar Loei teruggekeerd en keerde terug naar zijn hutje in Pattaya om door te gaan met het uitvoeren van heilige badrituelen om pech af te weren en geesten uit te drijven met behulp van duistere kunst en zwarte magie, zo bekende hij.

Dergelijke rituelen leverden hem de bijnaam “Ghostbuster van Pattaya” op, vertelde hij tegen Sarawith.

De deken beval Suparb om terug te keren naar zijn tempel en verbood hem nog meer ceremonies, rituelen of bezweringen uit te voeren.  Als hij die bevelen overtreedt, zou hij uit zijn ambt worden gezet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!