Het noorden en zuiden van Thailand moeten alert zijn op zware weersomstandigheden 

BANGKOK:- De mensen in het hoger gelegen Thailand en het zuiden zijn gewaarschuwd om van vrijdag tot maandag (6-9 mei) op ​​te passen voor zware omstandigheden als gevolg van hevige regen en windstoten.

Het Thais Meteorologisch instituut voorspelt dat van 5 tot 9 mei een matig hogedrukgebied dat boven-Thailand bedekt, zal verzwakken, waardoor nevel en temperatuurstijgingen ontstaan.

“De zuidelijke en zuidoostelijke winden die over het noorden van Thailand heersen, zouden echter sterker worden en waarschijnlijk meer regen en geïsoleerde buien met windstoten veroorzaken”, zo waarschuwde de afdeling.

Het zei dat regen en geïsoleerde stortbuien gedurende deze periode ook voor het zuiden worden voorspeld, aangezien de oostelijke en zuidoostelijke winden die over de Golf van Thailand heersen, zullen toenemen.

Vanaf vandaag tot 9 mei zou een lagedrukcel boven de Beneden-Baai van Bengalen en de bovenste Andamanse Zee zich versterken tot een cycloon, die naar verwachting zal verhuizen naar de bovenste Golf van Bengalen, zei het.

“Van 6 tot 9 mei moeten mensen oppassen voor zware omstandigheden door weg te blijven van risicovolle buitenplaatsen, grote bomen en onbeveiligde reclameborden.  Boeren moeten preventieve maatregelen nemen tegen gewasschade”, adviseerde de afdeling.

“Ondertussen moeten mensen in het zuiden tijdens de hele periode oppassen voor hevige regen”, voegde het eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!