De Thaise regering begint met zijn eigen versie van “all you need is LOVE”

~OP IEDER POTJE PAST EEN DEKSELTJE~
(Voor iedereen bestaat er een geschikte levenspartner)

BANGKOK:- De Thaise regering is van plan om een (hete) date programma te lanceren, voor de typetjes die nog géén soulmate hebben gevonden. Het Bureau voor reproductieve gezondheid in het land  lanceert een campagne om het geboortecijfer in Thailand te verhogen.  Het kantoor organiseert een bijeenkomst voor singles met registratie voor het evenement op 14 mei.

Thais zijn niet de enigen die in aanmerking komen voor het datingevenement, aangezien buitenlanders ook mogen deelnemen aan het “pleziertje” dat “Huwelijk voor het bouwen van natie” wordt genoemd.  Ondanks jaarlijkse campagnes om het geboortecijfer van het land te verhogen, blijft het aantal nieuwe ingezetenen afnemen.  

En aangezien de Covid-19-pandemie het huishoudgeld in Thailand patten speelt, kan sit financiële aspect van het krijgen van een kind te belastend zijn, zo suggereerde Khun Papawee Thairak, werkzaam bij een landelijk bekendstaand enquete-bureau .

 “Of mensen al dan niet kinderen krijgen, hangt van veel factoren af, waaronder zelfredzaamheid.  We willen dat de mensen die kinderen willen, erop voorbereid zijn. “

De directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Khun Suwannachai Wattanayingcharoenchai, maakte bekend dat er vorig jaar slechts 600.000 pasgeborenen waren, een laagterecord voor het land en de kans dat het aantal geboorten dit jaar nog verder afneemt.

 “We hebben 1,5 borelingen per vrouw nodig om de bevolking te vervangen, anders zal er in de toekomst een grote vergrijzing in Thailand te bemerken zijn, met alle gevolgen van dien. 

Khun Sathit noemde trends in de richting van hoger onderwijs, meer mensen die alleen blijven, mensen die later trouwen en onzekerheid over kinderopvang als de belangrijkste redenen waarom Thais terughoudend zijn om kinderen te krijgen.

Toch gaat de campagne vooruit door de coupons voor vergaderingen en prenatale zorg aan te bieden om te proberen de deelnemers met elkaar in conflict te brengen.  Maar alleen degenen die elkaar niet willen ontmoeten en daadwerkelijk meer dan een jaar samen zijn, kunnen de voucher gebruiken als ze hun krijsende nazaat willen hebben.

 “We willen dat mensen die in kinderen geïnteresseerd zijn, toegang hebben tot medische zorg.  We willen dat singles elkaar ook ontmoeten. “

Of de campagne nu meer nakomelingen oplevert of niet, zat moet nog blijken, maat volgens een medewerker zijn er zoveel aanmeldingen dat het systeem crashte.  De registratie eindigt op 31 maart, maar de website is alleen bin het Thais, dus zet uw google vertaling maar even aan.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

SUCCES !

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod 
Tekst: Olleke Bolleke Boon
Bron: Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!