Het nieuws omtrent de dagelijkse besmettingen in Thailand bewijst dat regering geen slecht nieuws verbergt, aldus minister van Volksgezondheid

~VOOR DE VUIST WEG SPREKEN~
(Onvoorbereid spreken)

BANGKOK:- Het recordaantal dagelijkse Covid-19-gevallen dat vrijdag werd aangekondigd, bewijst dat de regering informatie over de uitbraak van pers en publiek niet verbergt, zo beweerde de minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul.

Gisteren, vrijdag 23 april, meldde het administratief  Covid19 centrum van Thailand, het CCSA 2.070 nieuwe gevallen en vier sterfgevallen, waarmee het totale aantal Covid-gerelateerde dodelijke slachtoffers in Thailand op 121 komt.

Dit was ook het hoogste aantal nieuwe gevallen op één dag in Thailand sinds de epidemie begin vorig jaar begon.  De dagelijkse caseload is met 600 gevallen gestegen, van 1.470 op donderdag.

Khun Anutin vertelde dat de meeste nieuwe gevallen in grote steden werden aangetroffen.  Hij voegde eraan toe dat uit de informatie bleek dat de regering geen informatie over de ernst van de situatie verbergt.

De minister vertelde verslaggevers dat het aantal Covid-19-gevallen nog steeds controleerbaar is.  Ondanks de dagelijkse toename was het gemiddelde aantal infecties binnen de verwachtingen en zou het aantal nieuwe gevallen in de komende twee weken dalen, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat de uitbraak die verband houdt met het cluster van pubs in Bangkok tegen het einde van deze maand onder controle zal zijn.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Het nieuws omtrent de dagelijkse besmettingen in Thailand bewijst dat regering geen slecht nieuws verbergt, aldus minister van Volksgezondheid”

  1. Het zou de man sieren als hij de bevolking zou uitleggen hoe besmettingen veroorzaakt kunnen worden en hoe niet! Mensen zijn hier totaal niet voorgelicht en zijn als de dood zo bang dat zij zelfs op straat en op de motorbike smet kunnen raken.
    Ik heb diep medelijden met de Thaise bevolking dat zij onnodig in doodsangst moeten leven. Zijn er vast van overtuigd dat iemand sie besmet raakt overlijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!