Het nieuws dat de muren van het Lam Takhong-reservoir in Noordoost-Thailand een scheur zou vertonen, is niet waar!

BURIRAM:- De autoriteiten van Buriram verwierpen waarschuwingen op sociale media over een scheur in het Lam Takhong-reservoir en zeiden dat zware regenval alleen een nabijgelegen brug had beschadigd.

 Foto’s van een gebarsten muur waar een stroom water doorheen stroomt, gingen gisteren viraal over de Thaise sociale media. De post bevatte een bericht waarin mensen in de districten Satuek en Khaen Dong werden gewaarschuwd dat het reservoir een scheur had en dat ze zich moesten voorbereiden op plotselinge overstromingen.

Khun Sunthawat Riewluang, hoofd van het departement van rampenbestrijding en burgerbescherming van Buriram reageerde door te zeggen dat de persoon die deze foto’s plaatste de brug mogelijk heeft aangezien voor de muur van het reservoir en bevestigde dat de structuur van de dam is onderzocht en dat er geen scheuren zijn gevonden.

Hij zei dat de zware regenval in verschillende delen van Buriram in de afgelopen dagen het Chorakhe Mak-reservoir in het district Muang had gedwongen meer water in het Lam Takhong-meer te lozen, waardoor de brug en de weg naar het reservoir overstroomde. Hij zei echter dat er geen schade was aangericht aan de structuur van het reservoir.

Khun Sunthawat voegde eraan toe dat de afvoer veroorzaakt door de beschadigde brug een kleine overstroming had veroorzaakt in sommige woonwijken en tempels in het district Khaen Dong.  Hij voegde eraan toe dat er werk wordt verricht en dat de brug vandaag gerepareerd zal worden, maar dan moet het wel stoppen met regenen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: Facebook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!