Het 6e geval van apenpokken in Noordoost-Thailand bevestigd

MAHA SARAKHAM:- Een 21-jarige Thaise vrouw die als Thaise masseuse in Qatar had gewerkt, werd bevestigd als de zesde patiënt met apenpokken in Thailand, zo heeft het Thaise departement van gezondheid zojuist bevestigd.

De directeur van het DDC,  Dr. Opas Karnkawinpong zei dat het departement op 24 augustus door het Phayakkhaphum Phisai-ziekenhuis van Maha Sarakham was gewaarschuwd dat een vrouwelijke patiënt mogelijk het apenpokken virus onder de leden had.

Het ziekenhuis meldde dat de patiënte naar verluidt blaren had ontwikkeld op haar genitaliën sinds 10 augustus toen ze in Qatar was en op 21 augustus was teruggekeerd naar Thailand.

Ze ging de volgende dag naar het ziekenhuis en werd meteen opgenomen omdat haar symptomen erop wezen dat ze mogelijk apenpokken had.

De patiënt was naar verluidt in contact gekomen met 28 mensen, van wie er vier tot de risicogroep worden gerekend.  Iedereen is verteld om hun symptomen nauwlettend in de gaten te houden.

Dr. Opas zei dat de patiënte symptomen begon te ontwikkelen terwijl ze in Qatar was en dat ze preventieve maatregelen had genomen tijdens het reizen naar Thailand, waaronder het dragen van een mondkapje en het bewaren van sociale afstand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!