Dorp in de Isaan na leugens van een oude vrouw van de buitenwereld afgesloten 

BURIRAM:- De oneerlijkheid van een oude vrouw heeft ertoe geleid dat een héél dorp in Buriram moest worden afgesloten vanwege een Covid19 uitbraak die ze had veroorzaakt.  De vrouw loog over haar bezoekende dochter en schoonzoon om de 14-daagse quarantaine te vermijden welke is ingesteld om voldoende tijd te hebben om een ​​uitbraak van Covid-19 te voorkomen.

De 75-jarige vrouw die in het dorp Ban Khok Bua in het district Phlapphlachai woont, loog ze tegen lokale gezondheidsfunctionarissen dat haar dochter met haar man vanuit Lahan Sai, een district in het zuiden van Buriram waren gereisd. Één trip die in deze tijd een isolatieperiode van 7 dagen vereist, ter voorkoming van het verspreiden van het Covid19 virus.

Maar haar dochter en schoonzoon waren in werkelijkheid vanuit Bangkok gereisd.  Ze hadden een hoog risico en hadden 2 volle weken in isolatie moeten zitten.

De oude vrouw had het erg druk na de 7-daagse Covid19 quarantaine, reisde door het dorp en de omliggende gebieden op zoek naar voedsel.  Ze woonde ook een lokale begrafenis bij waar ze met andere aanwezigen sprak terwijl ze de traditionele betelnoot deelde die door veel lokale bewoners wordt gekauwd.

Pas toen de man en vrouw Buriram verlieten en naar Bangkok terugkeerden, begonnen gezondheidsvrijwilligers haar leugen te ontrafelen.  De dochter van de oude vrouw klaagde over pijn op de borst en het hele gezin werd getest.  De oude vrouw gaf toe dat ze niet eerlijk was geweest tegenover lokale functionarissen en had verborgen dat haar dochter en haar man uit Bangkok waren gekomen om de 14-daagse quarantaine te vermijden.

De dochter en schoonzoon testten eigenlijk negatief op Covid virus in Bangkok, maar van de oude vrouw en haar zoon werd bevestigd dat ze wel besmet waren met virus.  Testen van risicopersonen in de gemeenschap heeft hebben tot nu toe 15 extra infecties aan het licht gebracht.  Er bleken kinderen in de leeftijd van tussen de 3 en 10 jaar  besmet te zijn, evenals als de leider van het dorp die de begrafenis had georganiseerd.  278 meer mensen worden als een hoog risico beschouwd, hoewel de eerste tests geen infecties meer hebben opgeleverd.

Het dorp is vanaf 15 augustus in lockdown gesteld, hetgeen tot 28 augustus gehandhaafd moet worden, zo luidde het bevel van het provinciale comité voor overdraagbare ziekten.  De provinciale bestuursorganisatie van Buriram zal zorg dragen voor de behoeftigen in het veelal arme dorp.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!