Het NBTC eist teruggave van 600 miljoen baht die het aan SAT heeft gegeven voor uitzendrechten voor het WK in Thailand

BANGKOK:- De Nationale Omroep en Telecommunicatie Commissie, het NBTC, heeft gisteren unaniem ingestemd met de eis dat de Sportautoriteit van Thailand, het SAT, de 600 miljoen baht terugbetaalt die het bureau had verstrekt voor de aankoop van uitzendrechten voor de FIFA World Cup, aldus een nieuwsbron.

De bron zei dat de commissarissen van de telecomwaakhond het erover eens waren dat de SAT de voorwaarden had geschonden met betrekking tot de uitzending van het WK dat sinds november in Qatar wordt gehouden.  Volgens de ‘must-have’-regel van de NBTC moeten verschillende belangrijke sportevenementen, waaronder de FIFA Wereldbekerfinale, gratis op gratis televisie beschikbaar worden gesteld.

Het plan van Thailand om de uitzendrechten van het WK te verwerven kende een moeizame start, omdat de bijdrage van de NBTC niet voldoende was om de uitzendrechten, die waren geprijsd op 1,4 miljard baht, te kopen.  Dit dwong de SAT, een bureau dat verantwoordelijk is voor de aankoop van de uitzendrechten van sportevenementen, om een ​​deal te sluiten met telecombedrijf True Corporation voor financiële ondersteuning.

Volgens het contract droeg True 300 miljoen baht bij aan de SAT in ruil voor exclusieve rechten om 32 wedstrijden uit te zenden op zijn ITPV en online platform, terwijl terrestrische tv-uitzendingen gratis bleven voor andere kanalen.  Dit heeft ertoe geleid dat gebruikers van IPTV van andere operators dan True de wedstrijden niet kunnen bekijken, wat in feite in strijd is met de NBTC ‘must-have’-regel die tot doel heeft sportprogramma’s voor iedereen beschikbaar te maken, aldus de bron.

De bron voegde eraan toe dat NBTC de SAT 15 dagen de tijd zou geven om het geld terug te geven vanaf de dag dat het de melding ontvangt, en dat het bureau rente in rekening zou worden gebracht van 5% rente per jaar in geval van vertraagde betaling.

Ondertussen vertelde de gouverneur van het SAT, Khun Kongsak Yodmanee gisteren aan de Thaise pers dat het bureau geen enkele voorwaarde had geschonden en dat de uitzending van het WK 2022 al beschikbaar was voor alle mensen op gratis tv, in overeenstemming met de “must-have” -regel.

Hij zei dat hij een verklarende brief naar de NBTC had gestuurd zodra hij op de hoogte was van de resolutie.

Khun Kongsak verduidelijkte dat gebruikers van sommige IPTV-boxen de games niet konden bekijken vanwege een geschil tussen True en andere operators waarvoor een rechterlijke uitspraak vereist is.  Hij zei dat het niets te maken had met de SAT, die al zijn taak had vervuld om uitzendsignalen die van de licentiegever werden ontvangen via verschillende kanalen te verspreiden, waaronder terrestrische tv, IPTV en andere platforms.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!