Het natuurverschijnsel La Niña kan in Thailand voor meer overstromingen gaan zorgen

BANGKOK:- Het kantoor van de nationale waterbeheer, het ONWR heeft het publiek gewaarschuwd zich schrap te zetten voor de gevolgen van twee grote regionale stormen later deze maand.

De secretaris generaal van het ONWR, khun Somkiat Prajamwong, die ook directeur is van het Nationaal Water Commandocentrum, zei dat er kort na 10 oktober een of twee stormen worden verwacht, maar dat géén van beiden zullen Thailand direct treffen, zo luidt de verwachting.

Hoewel hij niet verwachtte dat ze de waterstanden in het land significant zouden beïnvloeden, heeft de Thaise Meteorologische Afdeling na volgende week meer regen voorspeld in het zuiden vanwege de invloed van het complexe weerpatroon dat bekend staat als La Niña

Terugkijkend laten satellietbeelden zien dat Sukhothai van 20-26 september het zwaarst werd getroffen van 19 provincies, met meer dan 362.000 rai land dat overspoeld werd met water.

Van vandaag tot vrijdag zal het water uit het gebied worden afgevoerd voordat de volgende regenbui komt, zei de heer Somkiat.

Ondertussen zal de Pasak Jolasid-dam op 8-9 oktober de afvoersnelheid verlagen van 1,2 miljard kubieke meter per seconde (m³/s) om de druk op de Pak Sak-rivier te verminderen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Pattarapong Chatpattarasill 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Het natuurverschijnsel La Niña kan in Thailand voor meer overstromingen gaan zorgen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!