Duikers hebben bij Koh Tao een bijzonder grote walvishaai gespot

SURAT THANI:- Enkele dagen geleden werd er een grote en gezond uitziende walvishaai op de populaire duikplek Kong Hin Chumphon bij Koh Tao gespot, dit tot grote vreugde en opwinding van duikers.

Ongeveer 20 duikers waren in een groep onder water toen ze de de 3-4 meter lange haai voorbij zagen zwemmen.

De duikers, onder leiding van instructeur Swaschai Kulsiriwat en freediver Phavit Ninyanimit, waren verheugd te kunnen zwemmen in de buurt van de gigantische vis, die naar schatting ongeveer 20-25 jaar oud moest zijn.

De walvishaai zwom van ochtend tot in de middag in het gebied.  De duikers hebben veel foto’s gemaakt.

De gouverneur van Surat Thani, Wichawut Jinto, prees vrijdag de lokale bewoners en toeristenbureaus voor hun bijdrage aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen op Koh Tao.

De waarneming van de walvishaai wees op de rijkdom van de onderzeese omgeving in de Golf van Thailand, met name op populaire duikplekken zoals Kong Hin Chumphon, Hin Bai en Kong Tungku-rotsen, zei de gouverneur.

“Koh Tao is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Surat Thani.  Nu is het eiland heropend… volledig gevaccineerde toeristen en mensen die negatief testen op Covid-19 met behulp van antigeenkits, kunnen het eiland bezoeken”, zei de heer Wichawut.

In juni vorig jaar zagen duikers voor het laatst een walvishaai in het gebied, bij Hin Bai (Sail Rock) ten zuiden van Koh Tao en Koh Phangan, die haai was ook ongeveer 3 a 4 meter lang en werd ongeveer 18 meter naar beneden waargenomen door duikinstructeurs van Ban’s Diving Koh Tao.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Phavit Ninyanimit
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!