Het nationaal park van Kui Buri nabij Hua Hin is heropend

~IEMAND BIJ DE BALLEN NEMEN~
(Iemand belazeren)

HUA HIN: Het Kui-Buri National Park, 85 kilometer ten zuidwesten van Hua Hin, heeft zijn corona-afsluiting beëindigd en ontvangt nu weer bezoekers die het 969 vierkante kilometer grote stuwmeer willen bezoeken, bijvoorbeeld om de wilde kuddes olifanten en gaurs vanuit het uitkijkpunt in Pong Salad Dai te observeren.

Alleen bezoekers die volledig zijn ingeënt tegen Covid-19 krijgen echter toegang tot het park (meestal twee injecties, afhankelijk van de fabrikant).  

Op zich is dat natuurlijk geweldig nieuws, iets wat beduidend minder is, is dat in het Kui-Buri National Park een vijf-dubbel prijsbeleid wordt gehanteerd: de toegangsprijs voor Thaise volwassenen is 40 Baht en voor Thaise kinderen 20 Baht, terwijl buitenlandse volwassenen 200 Baht en buitenlandse en voor kinderen moet er 100 Baht betaald worden.

De parkfunctionarissen benadrukten tegenover de pers dat ze hopen dat het dubbele prijssysteem zo snel mogelijk wordt afgeschaft om het toerisme in het natuurlijke paradijs te stimuleren.  In juli wordt hierover een besluit genomen.  

Het Kui Buri National Park is de thuisbasis van meer dan 300 wilde olifanten en minstens 250 gaurs die in aparte kuddes leven.  

De beste plek om de wilde dieren van het park te bekijken is bij het uitkijkpunt Pong Salad Dai, dat dagelijks geopend is van 14:00 tot 17:30 uur.  Bezoekerskaarten zijn dagelijks tot 16.00 uur te koop bij de kassa van het Nationaal Park. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand
Bron: huahintoday.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!