Het Moken-dorp in Phang Nga afgesloten voor bezoekers na virusuitbraak

PHANG NGA:- Het dorp Moken in de provincie Phang Nga was is gisteren afgesloten voor bezoekers na een uitbraak van Covid-19 onder deze etnische groep zeenomaden.

Willekeurige antigeen (ATK) testen onder de 100 dorpelingen toonden aan dat 10 van hen het virus onder de leden hadden, zo maakte het kantoor van Surin Islands National Park bekend.

De volksgezondheidsfunctionarissen van Phan Nga zouden vandaag méér dorpelingen gaan testen om de resultaten te bevestigen, zo verklaarde Khun Athit Khawanjit, hey hoofd van het Surin Islands National Park.

“Degenen die positief zijn getest, hebben te horen gekregen dat ze in thuisisolatie moeten blijven, terwijl ambtenaren de situatie nauwlettend in de gaten houden en voorbereidingen treffen om patiënten met ernstige symptomen naar ziekenhuizen in de provincie te vervoeren”, voegde hij eraan toe.

Moken of Morgan is een Yawi/Thais sprekende etnische stam die langs Bon Bay in het Kuraburi-district van Phang Nga leeft.  Het dorp Moken, ook wel de “thuisbasis van de zigeuners van de Andamanse Zee” genoemd, is een toeristische attractie geworden die de authentieke levensstijl van zeevarende volkeren laat zien.  Rond Bon Bay wonen naar schatting 200 Moken-dorpelingen.

Het dorp was eerder bevolen om eind 2021 te sluiten tijdens de Delta-uitbraak om te voorkomen dat toeristen het virus naar dorpelingen verspreiden.  Het heropende op 31 december, maar werd minder dan twee maanden later weer gesloten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: workpoint.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!