De sterke stijging van de besmettingen zet Thailand op het 4e Covid19 alarm niveau 

BANGKOK:- De Thaise regering voorspeldde dat het infectieniveau de komende 1 a 2 weken hoog zal blijven als gevolg van sociale bijeenkomsten, zo maakte Dr. Thongchai Keeratihatthayakon, de secretaris bij het ministerie van Volksgezondheid bekend.

Voor de dreiging van niveau 4 worden de maatregelen ter preventie van virussen aangescherpt.  Volgens het dictaat van de regering wordt ernvan mensen verwacht dat ze:

– Het betreden van risicovolle plaatsen vermijden.
– Niet in openbare plaatsen samenkomen om te eten en alcohol drinken.
– Vermijd winkelen op plaatsen met een groot aantal mensen, zoals markten, winkelcentra.
– Vermijd om buiten het huis te socialiseren.
– Het onthouden van deelname aan activiteiten volgens de criteria van het ministerie van Volksgezondheid.
– Regel 50 – 80 procent van het totale aantal werknemers om thuis te werken naleven.
– Géén onnodige interprovinciale reizen te ondernemen. Indien nodig wordt het gebruik van een eigen auto sterk aanbevolen.
– Ga niet naar het buitenland.
– Als je het land binnenkomt, moet je in een quarantainevoorziening verblijven.​

De Covid19 situatie in Thailand neemt toe in alle leeftijdsgroepen, vooral in de werkgroep en studenten, aldus Dr. Chakrarat Pittayawong-anon, directeur van de afdeling epidemiologie van het Department of Disease Control.

De afgelopen twee weken zijn meer dan 800 gevallen van ernstige Covid19 incubatie of longontsteking vastgesteld, zo benadrukte Dr. Chakrarat bezorgd.

Bij 53 procent van de patiënten met de Omicron-stam werden geen symptomen gevonden, terwijl 47 procent symptomen had, voornamelijk keelpijn, hoesten en lage koorts. Ondertussen is Omicron BA.2-stam wereldwijd aangetroffen doordat deze zich meer dan 1,4 keer sneller verspreidt dan de BA.1-stam.​ Meer dan 50 procent van de gevallen in Thailand zijn BA.2 Omicron.

Premier Prayut Chan-o-cha heeft het leger opdracht gegeven veldhospitalen voor te bereiden om de situatie aan te pakken en ondersteuning te bieden op lokaal niveau, dit in overleg met het ministerie van Volksgezondheid.

De woordvoerder van het ministerie van Defensie, generaal Kongcheep Tantravanich, zei dat er in het hele land veldhospitalen zijn opgezet met 7.000 bedden, en dat sommige veldhospitalen in de legersectie nog steeds in bedrijf zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!