Het Moderna vaccin zal pas in oktober in de Thaise privé ziekenhuizen verkrijgbaar zijn

~KIEZEN DOET VERLIEZEN~
(Wat men niet kiest, verliest men)

BANGKOK:- Wie zich in een privéziekenhuis wil laten vaccineren met het preparaat Moderna, zal waarschijnlijk tot oktober moeten wachten.  Dit werd  door de voorzitter van de Thaise associatie van privé ziekenhuizen, Khun Chelerm Hanphanich, op de tv-zender PPTV36 aangekondigd.

De importeur Zuellig Pharma zal onderhandelen met de Government Pharmaceutical Organization (GPO) over prijzen en invoerrechten.  Wanneer deze besprekingen zijn afgerond, zal de GPO een prijs bekendmaken, gevolgd door de PHA, die zal moeten beslissen wat voor elke dosis in rekening wordt gebracht.  

Het komt er in feite op neer dat het nog vier maanden duurt voordat mensen die voor dit vaccin kunnen kiezen. 

Onderwijl heeft de Thaise overheid alle Thais en buitenlanders beloofd dat ze zich kunnen inschrijven voor een vaccinatie;  waarschijnlijk met het lokaal geproduceerde vaccin van AstraZeneca of het Chinese preparaat Sinovac. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in het Eindhovens Dagblad gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: PPTV36

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!