Het mixen van vaccins kan voor u reis naar Europa problematisch zijn, in de VK en Duitsland moet u sowieso in quarantaine!

BANGKOK:- Iedereen die in Thailand is ingeënt met een mix van de Sinovac- en AstraZeneca vaccins moet bij binnenkomst in Duitsland en Groot-Brittannië in quarantaine worden geplaatst.  Vanwege knelpunten in het lokaal geproduceerde vaccin van AstraZeneca in Thailand, heeft de regering besloten om vaccins te combineren met Sinovac en AstraZeneca.  

In het Verenigd Koninkrijk zijn momenteel alleen vaccins van Moderna, AstraZeneca, Pfizer / BioNTech of Janssen goedgekeurd.  Vanaf 13 augustus verplicht het VK een quarantaine van tien dagen voor alle bezoekers die een dosis van twee verschillende vaccins hebben gekregen.  Het VK accepteert echter het in Thailand gemaakte vaccin van AstraZeneca.  

De EU moet het AstraZeneca-vaccin uit Thailand nog goedkeuren.  Dit geldt echter niet voor alle EU-lidstaten of Schengenlanden.  Aangezien het vaccin niet is goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), heeft elk land zijn eigen reeks criteria met betrekking tot welke vaccins kunnen worden gebruikt om immuniteit aan te tonen.  De vaccins die worden aangeboden door Pfizer, Moderna, AstraZeneca en Johnson & Johnson zijn goedgekeurd door de EMA en worden geaccepteerd door alle EU- en Schengenlanden.  

Voor mensen in Thailand die zijn ingeënt met Sinovac of Sinopharm en naar het VK of de EU willen reizen, is de situatie ingewikkelder.  

In de EU (of in het Schengengebied) hebben slechts acht landen het gebruik van het Chinese preparaat Sinovac goedgekeurd: Oostenrijk, Finland, Griekenland, IJsland, Nederland, Spanje, Zweden en Zwitserland.  De situatie is vergelijkbaar met het Sinopharm-vaccin, dat Oostenrijk, Cyprus, Griekenland, Hongarije, IJsland, Malta, Spanje en Zweden accepteren.  

In het Verenigd Koninkrijk is het Sinovac- of Sinopharm-vaccin nog niet formeel goedgekeurd.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: schengenvisainfo.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!