Het ministerie van Volksgezondheid Thailand geeft strikte preventierichtlijnen die restaurants verplicht zijn op te volgen

BANGKOK:- Met de feestdagen in aantocht heeft het ministerie van Volksgezondheid alle restaurants gewaarschuwd om zich strikt aan de volgende preventiemaatregelen te houden:

  • Maak tafels direct schoon nadat klanten zijn vertrokken en plaats een bord waarop staat dat ze zijn schoongemaakt.
  • Desinfecteer alle contactpunten en toiletten om de één à twee uur.
  • Houd keukengerei schoon en zorg voor een aparte lepel voor gedeelde gerechten.
  • Voorzie klanten van handschoenen bij buffetten of zelfbedieningsbalies.
  • Zet op elke tafel een flesje alcoholgel of houd er een binnen handbereik.  In foodcourts zou elke kraam een ​​fles alcoholgel moeten hebben die klanten kunnen gebruiken
  • Houd een afstand van één tot twee meter aan tussen tafels.  Als er geen ruimte is, moet elke tabel worden gescheiden met een partitie.  In restaurants met airconditioning moet elke tafel twee meter verwijderd zijn en mogen gasten niet recht tegenover elkaar zitten.  Restaurants kunnen niet druk zijn.
  • Laat diners niet langer dan twee uur blijven.
  • Alle restaurants moeten goed geventileerd zijn en moeten alle deuren en ramen minstens een half uur voor het inschakelen van de airconditioners openen.  Indien mogelijk moeten restaurants het gebied elk uur ventileren en ventilatoren te allen tijde aan laten staan.

De directeur-generaal van de Thaise gezondheidsdienst , Dr. Suwanchai Wattanaying-charoencha, zei ook dat restaurants klanten moeten screenen voordat ze binnenkomen en ervoor moeten zorgen dat ze inloggen via de “Thai Save Thai” -applicatie.

Diner gasten zijn verplicht hun mondkapje te dragen, behalve tijdens het eten.  Restaurants met airconditioning zijn verplicht om alleen volledig gevaccineerde mensen te bedienen of mensen die binnen zeven dagen een negatief ATK-testresultaat kunnen produceren.

Klanten kunnen klachten indienen over de Covid-19-preventiemaatregelen van het restaurant door de QR-code van het restaurant te scannen en te schrijven naar https://stopcovid.anamai.moph.go.th/ of de “Covid Watch” (ผู้พิทักษ์อนามัย) Facebook-pagina  op https://www.facebook.com/COVIDWatchThailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!