Het ministerie van visserij in Thailand noemt het vrijlaten buitenlandse soorten vis om Songkran te vieren een ernstige zonde maar het voeren is toegestaan 

THAILAND:- Het Thaise departement van visserij heeft gewaarschuwd dat het vrijgeven van buitenlandse vis en andere soorten in natuurlijke waterreservoirs een ernstige zonde zou zijn en geen verdienste voor de Songkran-vieringen.

Het ministerie liet weten dat buitenlandse vissen en zoetwatersoorten de lokale ecologie zouden kunnen vernietigen, omdat de vreemde soorten inheemse soorten zouden kunnen vernietigen, en dat de schade onherstelbaar zou kunnen zijn.

De Thaise bevolking en buitenlanders vieren Songkran graag door vissen en schildpadden vrij te laten in natuurlijke waterbronnen om verdiensten te verdienen.

De directeur van het departement, khun Bancha Sukkaew zei dat degenen die verdienste willen verdienen ervoor moeten zorgen dat vrijgelaten vissen en schildpadden niet tot een van deze vijf groepen buitenlandse soorten behoren:
– Afrikaanse scherptandmeervallen of hybriden
– Buitenlandse vissen die als huisdier in aquariums worden gefokt, zoals guppies, goudvissen, mooie karpers en suckermouth-meervallen
– Cichliden
– Roodwangschildpadden en Chinese schildpadden met zachte schaal
– Rivierkreeften

Khun Bancha zei dat deze uitheemse soorten de ecologie van inheemse soorten kunnen vernietigen en dat het zowel tijd als geld nodig heeft om deze te herstellen. Voorkomen dat ze in het milieu terechtkomen zou het beste beleid zijn om ermee om te gaan, maar het voeren om toch een beetje songkran gevoel op te doen is natuurlijk wel toegestaan.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!