De provincie Prachuap Khiri Khan in Centraal-Thailand bouwt brug naar China

HUA HIN:- De provincie Prachuap Khiri Khan, waartoe ook de badplaats Hua Hin behoort, heeft stappen ondernomen om een ​​partnerschap tot stand te brengen met de stad Leshan in de Chinese provincie Sichuan.

Het initiatief is een kernelement van een breder project gericht op het versterken van de samenwerking binnen de ASEAN en vooral met de ASEAN+6-landen, waaronder China.

Het beoogde partnerschap tussen Prachuap Khiri Khan en Leshan is bedoeld om een ​​divers netwerk van relaties tot stand te brengen dat niet alleen economische, maar ook culturele en sociale synergieën creëert.

Het belangrijkste doel van deze samenwerking is het openen van nieuwe kanalen voor de internationale handel, het intensiveren van de culturele uitwisseling en het stimuleren van het toerisme en de MICE-industrie (vergaderingen, incentives, conferenties, tentoonstellingen). Er zijn handelsbesprekingen, uitwisselingen van bestuurders en wederzijdse bezoeken gepland, waarbij belangrijke spelers uit beide regio’s samenkomen.

Het belang van dit partnerschap wordt verder onderstreept door het komende bezoek van een delegatie uit Leshan onder leiding van loco-burgemeester Zhang Guoqing.

Van 27 april tot 1 mei 2024 zal de twaalfkoppige delegatie in Thailand zijn om de nieuw gevormde banden tussen Prachuap Khiri Khan en Leshan te versterken en verder uit te breiden.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Der-farang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!