Het Ministerie van Toerisme in Thailand komt met een dubbel prijsvoorstel hotelkamer tarieven

THAILAND:- De Bangkok Post heeft gemeld dat het ministerie van Toerisme in Thailand van plan is om hotelexploitanten te vragen om een ​​dual-tariefstructuur te implementeren waarbij buitenlandse bezoekers tarieven in rekening kunnen worden gebracht die vergelijkbaar zijn met pre-pandemische dagen, terwijl de lokale bevolking kortingen kan blijven genieten.

Buitenlandse toeristen zullen Thailand binnenkort misschien een duurdere bestemming vinden dan in de afgelopen twee jaar, aangezien het land nu van plan is de hoteltarieven te verhogen tot pre-pandemische niveaus om een ​​sneller herstel van de industrie te ondersteunen.

Het artikel in de Bangkok Post beschrijft de plannen van het ministerie van toerisme om hotelexploitanten te vragen om een ​​dergelijke tweetariefstructuur te implementeren, en citeert Traisuree Taisaranakul, de plv. regeringswoordvoerster.

“Dit is bedoeld om onze normen voor tarieven en diensten voor buitenlandse toeristen te handhaven, wat de perceptie van het toeristische merk van het land beïnvloedt”, zei Khun Traisuree.  “Tarieven die tijdens Covid-19 zijn verlaagd, blijven voor Thais gehandhaafd om het momentum van binnenlands toerisme te ondersteunen.”

Hotels in toeristische hotspots blijven enorme kortingen bieden om bezoekers terug te trekken nadat de pandemie de kamerbezettingsgraad tot ongeveer 30% heeft opgedreven.

 Hoewel er geen onmiddellijke reactie was op het voorstel van hotelexploitanten, zullen het ministerie van Toerisme en de toeristische autoriteit van Thailand binnenkort gesprekken voeren met de vereniging van Thaise hoteleigenaren over het dubbele prijsplan, aldus Khun Traisuree.

Hoewel het land alle Covid-gerelateerde reisbeperkingen heeft afgeschaft, wankelt de toeristische sector nog steeds van de zware verliezen die tijdens de pandemie zijn opgelopen. 

De regering verwacht dit jaar 9,3 miljoen buitenlandse aankomsten, een fractie van de 40 miljoen toeristen die in 2019 arriveerden.

Het was niet meteen duidelijk hoe het nieuwe plan van de regering om meer buitenlandse toeristen naar Thailand te lokken – door de prijzen te verhogen en meer in rekening te brengen dan Thais – van invloed zou zijn op buitenlanders die in het koninkrijk wonen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: AFP
Content: Peter van Zanten
Bron: Bangkok Post

2 gedachten aan “Het Ministerie van Toerisme in Thailand komt met een dubbel prijsvoorstel hotelkamer tarieven”

 1. Ze zijn goed bezig om de toeristische melkkoe proberen te melken….10 dubbel prijzen in nationaal parken of andere entree….dubbele prijzen voor hotels….dubbele prijzen in de geneeskunde en wat vergeet ik nog….kom toeristische koeikes, dat we U uitmelken….welkom welkom.

 2. Maak je niet druk
  Als je googled vind je nog mooie plekjes voor weinig.
  In Pattaya vlak bij Soi bakauow een splinternieuwe appartementen complex
  500 bath voor een nacht of 6000 voor een maand
  35 m2

  Incl balkon en kluisje

  Ik kim net uit Thailand 🇹🇭
  Lekker rustig
  GÉÉN RUSSEN
  GÉÉN Chinezen

  Maar reken er maar op dat alles duurder is geworden

  Maar voor ons nog goed betaalbaar

  Groeten Rob 👍 🚶

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!