De toeristische autoriteit van Thailand zoekt een “boosterbudget” van 1 miljard Baht om het toerisme te stimuleren

BANGKOK:- De toeristische autoriteit van Thailand, de TAT, wil een budget van 1,03 miljard baht aan de regering vragen als een “boosterudget” om de algehele toeristenindustrie van het land op gang te helpen.

De gouverneur van het TAT, Yuthasak Supasorn zei dat dit budget het agentschap zal helpen het doel te bereiken om 1,5 biljoen baht aan inkomsten uit toerisme te genereren, goed voor 50 procent van de inkomsten uit toerisme vóór de Covid-19-crisis in 2019.

Hij verklaarde dat van het budget van 1,03 miljard baht 432 miljoen baht zal worden gebruikt voor toeristische producten en bedrijven, 450 miljoen baht voor de binnenlandse markt, 50 miljoen baht voor de Azië-Pacific-markt en 103,75 miljoen baht voor de Europese markt.

Thailand zou 265 miljard baht aan inkomsten uit toerisme kunnen verliezen als TAT ​​dit budget niet krijgt, zo beweerde de gouverneur.

Hij voegde eraan toe dat deze kwestie in overeenstemming is met de opmerking van de minister van Toerisme en Sport, Khun Phiphat Ratchakitprakarn: “Als we oorlog voeren, moeten we onze wapens hebben”.

Khun Yuthasak voegde eraan toe dat hoewel de vraag naar reizen is toegenomen, de frequentie van internationale vluchten nog niet is teruggekeerd naar normaal, waardoor de bezettingsgraad van de vluchtstoelen is gedaald.

Hij legde uit dat de stoelbezetting in de eerste zes maanden van dit jaar 17,33 miljoen stoelen bedroeg, goed voor 31 procent van 56,28 miljoen stoelen in 2019, en voegde eraan toe dat TAT promotiecampagnes en roadshows zal lanceren om de stoelbezetting dit jaar met 10,8 miljoen stoelen te verhogen of 50 procent van de stoelbezetting in 2019.

“De TAT zal overleggen met Airports of Thailand en de Civil Aviation Authority of Thailand om ervoor te zorgen dat het agentschap 10,8 miljoen zitplaatsen krijgt”, zei hij.

Yuthasak verwachtte ook dat het aantal binnenlandse reizigers dit jaar met 50 miljoen mensen zou dalen van de doelstelling van 160 miljoen mensen.  Hij voegde eraan toe dat het aantal binnenlandse reizigers in de afgelopen zes maanden slechts 78,35 miljoen mensen bedroeg.

Om binnenlands toerisme te stimuleren, zei hij dat TAT promotiecampagnes zal lanceren met luchtvaartmaatschappijen en hotels om de vluchtbelasting en de hotelbezettingsgraad te verhogen tot respectievelijk 70 procent en 55 procent.

Hij zei dat TAT een project zal lanceren met tourbusoperators die getroffen zijn door de Covid-19-crisis om het aantal passagiers te stimuleren, eraan toevoegend dat het bureau ook brandstofprijzen voor tourbusoperators zal subsidiëren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Eén gedachte over “De toeristische autoriteit van Thailand zoekt een “boosterbudget” van 1 miljard Baht om het toerisme te stimuleren”

 1. Lekker tegenstrijdig
  Eerst wordt er geroepen om de hotel kosten te verhogen, en nu opzoek om de toeristen binnen te lokken.
  Geef bij binnenkomst in Thailand gelijk een visum voor 60 dagen
  Dat lokt beter volgens mij.
  Minder rompslomp.
  Voor iedereen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!