Het ministerie van Thailand zoekt budget van 100 miljoen Baht om “La Lalisa” en anderen in te huren voor het extravagante countdown feest van 2022

BANGKOK:- Het ministerie van Toerisme en Sport is van plan om aan het kabinet de goedkeuring van een budget van ongeveer 100 miljoen Baht te vragen om beroemdheden in te huren om het evenement New Year Countdown 2022 te vereren, zo liet vice-premier Anutin Charnvirakul.

“Onder degenen die zullen worden uitgenodigd zijn Lalisa “Lisa” Manoban, het enige Thaise lid van K-popband BlackPink, en operazanger van wereldklasse,” zo zwo Anutin, die ook minister van Volksgezondheid is.

:De details moeten nog worden besproken met de minister van Toerisme (khun Pipat Ratchakitprakarn), maar de regering zal proberen het budget zo efficiënt en transparant mogelijk te gebruiken.”

Eerder deze maand had khun Suphan Mongkolsutee, president van de federatie van Thaise industrie, het idee geopperd, dat Thailand zou moeten profiteren van de zachte kracht van sterren als Lalisa om het toerisme te promoten, nadat haar eerste solo-single een record van 73,6 miljoen views won in 24 uur toen het werd uitgebracht  op YouTube op 10 september.

In een ander krantenartikel, zo las uw nieuwsbeer, werd geschreven dat khun Anutin had vorige week bevolen dat het ministerie van Volksgezondheid dat het aantal vaccins dat aan de zuidelijke provincies geleverd zouden worden, verhoogd moest worden, daar in provincies zoals Nakhon Si Thammarat de Covid19 situatie zorgelijk aan het worden is.

“Aangezien er meer mensen in het Zuiden zijn gevaccineerd, zouden we een dalend aantal dagelijkse infecties en sterfgevallen moeten gaan zien”, voegde hij eraan toe.

Op 23 oktober hebben precies 39,8 miljoen mensen, of 55,4 procent van de Thaise bevolking, één dosis Covid-19-vaccin gekregen, terwijl 28,2 miljoen, of 39,3 procent, volledig is gestoken.  Ondertussen heeft 2,9 procent, of 2,12 miljoen mensen, een derde dosis gekregen als booster-injectie om hun immuniteit te verhogen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!