Veel scholen in het Thailand zijn getroffen door Covid19 clusters

BANGKOK:- In een flink aantal scholen in Thailand zijn nieuwe Covid19 clusters ontstaan ​​nadat het ministerie van Onderwijs ze had toegestaan ​​om te heropenen.

“De beste manier voor kinderen om te leren is door naar school te gaan”, zo verklaarde minister van Onderwijs, khun Treenuch Thienthong.

De opkomst van de zeer overdraagbare Omicron-variant heeft echter geleid tot Covid19 clusters op scholen in Nan, Phetchabun, Ratchaburi, Chiang Mai, Lampang, Sukhothai, Si Sa Ket, Roi Et, Phetchaburi, Prachinburi, Sa Kaeo, Samut Prakan, Nong  Khai, Yasothon en Loei.

De burgemeester van Nan heeft al een tijdelijke sluiting van vier scholen aangekondigd, te weten: de Samakee Wittayakhan School (Ban Phranet), Jumpi Wanidaporn (Ban Phumin), Darun Wittaya (Ban Suan Tan) en het Suriyapong Camp Children Development Centre. De verwachting is dat het aantal Covid19 infecties tussen 21 en 28 januari zal toenemen.

Ondertussen is de Ban Rahul School in Phetchabun een veldhospitaal geworden nadat 36 studenten en één leraar positief op Covid19 getest werden. Degenen die negatief testten, hebben de opdracht gekregen om online lessen bij te wonen.

De docenten en 311 studenten van de Dhammajarinee Wittaya School, een meisjesschool in Ratchaburi, werden ook positief Covid19 getest nadat het virus zich in slaapzalen had verspreid.

Afzonderlijk schreef deskundige viroloog dr. Yong Poovorawan in een Facebook-bericht dat alle kinderen de vaccinaties tegen Covid19 virus moeten krijgen, vooral degenen met andere ziekten, omdat ze het risico lopen ernstige symptomen te ontwikkelen.

Hij zei dat kinderen mRNA (Pfizer) en/of geïnactiveerde (Sinovac en Sinopharm) vaccins zouden moeten krijgen. Inmiddels heeft de Thai Food and Drug Administration (FDA) heeft Pfizer goedgekeurd voor kinderen van vijf jaar en ouder.

“We denken dat de Thaise FDA ook geïnactiveerde vaccins voor kinderen zal goedkeuren, zodra China, Maleisië, Indonesië, Cambodja en landen in het Midden-Oosten en Latijns-Amerika deze vaccins hebben goedgekeurd voor kinderen van drie jaar en ouder”, aldus Dr. Yong.

Hij zei dat het interval tussen twee doses voor kinderen 3-12 weken is, maar dit kan afhankelijk van de situatie worden aangepast.

Dr. Yong voegde toe dat er een mogelijkheid is dat kinderen een cocktaildosis en een boosterdosis kunnen krijgen, maar verder onderzoek is noodzakelijk. “Het interval tussen de tweede dosis en de boosterdosis voor kinderen die twee Pfizer-prikken hebben gekregen, is zes maanden”, aldus de dokter.

“In de toekomst kunnen kinderen die twee geïnactiveerde prikken hebben gekregen een tot drie maanden na de tweede prik een mRNA-prik krijgen, en hun immuniteit tegen Covid19 zou hoog zijn, vergelijkbaar met volwassenen”, schreef hij.

Dr. Yong voegde eraan toe dat het aan de ouders is om hun kinderen de Covid19 inentingen toe te staan ​​of niet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!