Het meteorologisch instituut van Thailand waarschuwt voor temperatuurdaling en zware regens in de centrale en zuidelijke regio’s 

BANGKOK:- Het Thais meteorologisch instituut waarschuwde de inwoners van de lagere centrale en zuidelijke provincies vandaag om zich schrap te zetten voor hevige regen, terwijl ze een scherpe daling van de temperatuur voorspelden voor het noordoosten van het land.

In het noordoosten zal het kwik deze week met 2-4° Celsius dalen, terwijl de regio’s in het noorden, midden en oosten een daling van 1-3° Celsius zullen ervaren, zo voegde het TMD eraan toe.

Het voegde eraan toe dat geïsoleerde zware regenval dinsdag de lagere centrale regio zou treffen.  Het hogergelegen Thailand zal harde wind ervaren.

Ondertussen kan het Zuiden geïsoleerde zware tot zeer zware regen verwachten.

In de zesde variabele weerswaarschuwing die vandaag werd afgegeven, legde het TMD uit dat temperatuurdalingen en zware regen het gevolg waren van respectievelijk een hogedruksysteem boven het noorden van Thailand en een moessondal in het zuiden.

De waarschuwing voor zware regen heeft betrekking op de volgende regio’s :
CentraalRatchaburi en Samut Songkhram.
ZuidPhetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Ranong, Phang Nga en Phuket

Het TMD voorspelde dat de golven in de Golf van Thailand golven van ongeveer 2 meter hoog zullen worden en dat alle schepen tot vrijdag voorzichtig moeten zijn.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!